Translate site

Startsida Krokoms kommun

E-tjänster

BankID och webbläsaren Chrome

Äldre versioner av webbläsaren Chrome kan kräva att användaren ska tillåta körning av pluginer. Detta ger problem för många BankID-användare. Instruktioner för hur du ska göra för att hantera detta finner du på https://support.bankid.com/chromelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nu lanserar vi nya, modernare e-tjänster. Du kommer fortfarande att kunna utföra samma ärenden, men hanteringen blir enklare.

För att kunna använda e-tjänsterna krävs att du har en e-legitimation (bank-ID).
Läs mer om hur du laddar ner och använder e-legitimation härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du loggar in till e-tjänsterna via länken till höger och väljer sedan vilken tjänst du vill använda.

Du som är vårdnadshavare kan lämna inkomstuppgift för ditt hushåll. Du kan även ansöka om plats på förskola eller fritidshem, lämna schema, eller säga upp ditt barns plats. Du som är sammanboende, men inte vårdnadshavare, kan lämna inkomstuppgift för hushållet.

Om du inte har möjlighet att skaffa e-legitimation kan du använda blanketter för att utföra dina ärenden.

Schema

I den nya e-tjänsten är det möjligt att lämna schema så snart ditt barn har fått en placering. Du kan välja att lämna ett helt nytt schema eller utgå från ett tidigare registrerat schema. Om du har flera barn kan du enkelt lämna samma schema för alla barn.

Växelvis boende

Om du är vårdnadshavare till ett barn som är skrivet på annan adress och har växelvis boende ska du lämna 2-veckorsschema. Fyll i dina tider på ”din” vecka och lämna den andra veckan tom. Barnets andra vårdnadshavare kan sedan logga in och fylla i sina tider genom att utgå från tidigare registrerat schema.

Boende i annan kommun

Du som är vårdnadshavare, men inte skriven i Krokoms kommun: För att kunna använda e-tjänsterna måste du registreras som användare. Kontakta Barn- och utbildningsavdelningen via e-post barn-utbildning@krokom.se så hjälper vi dig.

Uppdaterad 2017-12-15 av Thory Andersson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (vardagar kl 08-17)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | E-post »