Translate site

Startsida Krokoms kommun

Återställningsarbetet drar ut på tiden

Bredbandsutbyggnaden rullar vidare. 95 procent av medborgarna i Krokoms kommun får möjlighet att beställa fiber redan under 2017. Tyvärr har återställningsarbetet dragit ut på tiden och här ligger IP Only efter i tidplanen.

Fiberutbyggnaden är omfattande och totalt investerar IP Only stora pengar i satsningen i de tre kommunerna Östersund, Krokom och Åre. Maria Söderberg, kommunstyrelsens ordförande i Krokom, säger att det är lika viktigt att människor har väl fungerande bredband vare sig de bor i Ås eller i Valsjöbyn.

- Vi arbetar hårt för att vår befolkning ska inse hur viktigt det är med tillgång till snabb fiberuppkoppling så att hushållen tackar ja till erbjudande om anslutning till fiber, säger hon.

Tät dialog med IP Only

Projektet är omfattande och tidplanen tajt. Det har inneburit att informationen från IP-Only till medborgarna inte riktigt har hunnit ut och att problem med återställningen av marken har uppstått. Tommie Jirhed, bredbandssamordnare i Krokom, säger att han för en tät dialog med IP Only för att problemen ska få sin lösning så fort som möjligt.

– Det är väldigt olyckligt att det har uppstått problem, på vissa håll har det fått ganska allvarliga konsekvenser för de boende. Men nu börjar det hända saker och min förhoppning är att det ska vara klart inom en snar framtid, säger han.

I slutet av september är IP Only inbjudna till Krokoms kommun för att informera kommunstyrelsens presidium om nuläget och om hur planerna ser ut för den närmaste framtiden.

– Oavsett var felet ligger, IP Only har ju i sin tur underentreprenörer som ansvarar för olika delar av återställningsarbetet, så är IP Only huvudansvariga för projektet. Vi jobbar just nu hårt för att hitta lösningar tillsammans med IP Only och jag är förhoppningsfull, avslutar Tommie Jirhed.

Uppdaterad 2017-09-07 av Åsa Sjödin
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se