Translate site

Startsida Krokoms kommun

Bredband och IT

I Sverige och i övriga världen sker en snabb utveckling mot ett digitaliserat samhälle. Alla kommer att beröras och det är viktigt att vi alla deltar i denna omställning.

Bredband till alla

I Sverige arbetar statliga och regionala myndigheter kraftfullt tillsammans med landets alla kommunerna med bredbandsstrategier för att kunna möta utmaningarna i detta omställningsarbete. För att klara detta måste vi alla förstå vart samhället är på väg och hur man som individ, företag och organisation ska förhålla sig då tillgången på till snabbt bredband nu byggs ut i ett rasande tempo.

Strategier

Regeringen presenterade vid årsskiftet 2016/2017 en ny och uppdaterad bredbandsstrategi fram till 2025. På regional nivå pågår arbete med att ta fram en regional bredbandsstrategi. En bredbandsstrategi för Krokoms kommun beslutades av kommunstyrelsen i november 2017.

Varför ska man ha bredband?

Det är viktigt att förstå att digitaliseringen med utbyggt bredband ger oss möjligheter både i storstad, tätort och på landsbygden. Investering i infrastruktur och snabbt bredband

Nytta och möjligheter

Exempel på nyttan kan vara att du som individ kan ha direktkontakt med din läkare via dataskärmen, skolungdomar och studenter kan göra läxor och uppgifter på nätet eller att du kan arbeta eller studera på distans. Inom vård och omsorg kommer välfärdstjänster och e-hälsa bidra till ökad service, kvalitet och närvaro. Med snabbt bredband öppnas möjligheterna till utveckling för exempelvis serviceföretag, besöksnäring och teknikföretag. Fibern kan självklart också användas för streaming - lyssna på musik och se på film, utföra betaltjänster som exempelvis bankärenden med mera.

Uppdaterad 2019-01-14 av Peter Svensson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se