Jobba som sommar­vikarie!

Två unga kvinnor high-fivar varandra.

Är du social, empatisk och drivs av att göra skillnad för andra? Vill du ha ett sommarjobb som får dig att växa och utvecklas? Här hittar du vikariat inom hemtjänst, särskilt boende, grupp­bostad, daglig verksamhet och per­sonlig assistans med 6000 kronor i bonus och storhelgstillägg under Yran! Här kan du läsa mer om vad arbetet innebär och hur du söker!

Ansökan är stängd

Ansökan är stängd för i år. Tack alla ni som gör skillnad och välkommen tillbaka 2025.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag

Att arbeta i vård och omsorg innebär att stötta personer i deras vardag. Dina arbetsuppgifter kan se olika ut beroende på vem du hjälper, vilket gör sommar­jobbet spännande och varierat.

De vanligaste arbetsuppgifterna kan delas in i fyra kategorier:

 • Hjälpa till i hemmet: såsom att städa och tvätta, bädda sängen eller handla och laga mat.
 • Personlig omsorg: hjälpa till med dusch och toalettbesök, klä på kläder och fixa håret eller hjälpa till vid måltider.
 • Aktiviteter: I ditt uppdrag ingår även att förgylla vardagen för de du hjälper. Som att ordna ett midsommarfirande, en filmkväll eller gå ut på en promenad.
 • Medicinska arbetsuppgifter: som att kontrollera blodtryck, lägga förband eller ge läke­medel. Detta kräver dock dele­gering och är något du får lära dig efterhand.

Viktiga egenskaper för att trivas

Viktiga egenskaper för att trivas

För att trivas och göra ett bra jobb är det viktigt att du är intresserad av att förstå och hjälpa andra människor. Det är bra om du är ordningsam och tycker om att lära dig nya saker. Vi arbetar i team, så det är viktigt med en god sam­arbets­förmåga.

Vi ser gärna att du är undersköterska eller har annan kompetens som är likvärdig.

Som sommarvikarie ska du vara 18 år eller äldre. Stor vikt läggs vid personlig lämp­lighet.

För allt arbete utom inom särskilt boende krävs B-körkort.

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Bonus och storhelgs­tillägg!

Bonus på 6000 kronor om du arbetar minst 300 timmar mellan vecka 25 och 34. Storhelgstillägg om du arbetar under Yranhelgen!

Krokom är en till ytan stor kommun mellan Östersund och Åre. Här kan du uppleva oslagbar natur och vandra i orörd fjällmiljö eller fiska i rika vatten. Atlanten och Trondheim är mindre än tre timmar bort.

Vård och omsorg är en sektor som växer snabbt. Här finns många karriär- och utvecklingsmöjligheter. Som sommarvikarie har du stor chans till vidare anställning efter din vikarieperiod. Vi erbjuder dig ett varierat, själv­ständigt och roligt sommarjobb. Här gör du skillnad varje dag.

För dig utan utbildning eller tidigare erfarenhet erbjuder vi såväl teoretisk som praktisk introduktionsutbildning inför första dagen. Detta kan se lite olika ut, beroende på när du börjar. För dig som kan finns möjlighet att börja arbeta redan under våren. Då får du introduktion på plats i verksamheten med en utsedd handledare.

I juni erbjuds alla nya sommarvikarier en teoretisk och praktisk utbildning.

Vi erbjuder schemalagd arbetstid dag, kväll och natt samt helgtjänstgöring.

Kontakta Bemannings­poolen

 • Ring 0640 162 55 måndag-fredag. Vi är bemannade 06.00-16.00.
 • Adress: Offerdalsvägen 9, Krokom

Om rekryteringsprocessen

Om rekryterings­processen

 1. Du skickar in ansökan till Krokoms kommun
 2. Din ansökan behandlas
 3. Du blir kontaktad av önskad arbetsplats och inbjuden till ett möte
 4. Om du går vidare i processen kommer ni överens om tider och skriver avtal
 5. Du får introduktion och ut­bildning på aktuell arbetsplats
 6. Du börjar jobba!
Processkarta

Våra sommarvikariat sträcker sig över två perioder

 • Period 1: 24 juni - 21 juli 2024
 • Period 2: 22 juli - 18 augusti 2024

Hjälp till ansökan - mall för CV och personligt brev

Hjälp till ansökan - mall för CV och personligt brev

I ansökningen behöver du lämna ditt CV och ett personligt brev. Här kan du ladda ned mallar för det.

Mall CV och personligt brev word Word, 105.6 kB.

Mall CV och personligt brev Open document text

Så här är det att jobba hos oss!

Här berättar våra medarbetare hur det är att jobba hos oss.

Jag har tipsat många kompisar att söka och jag säger varje gång: Men gör det bara. Det är så kul och man har alltid roligt på jobbet. Det är aldrig tråkigt, det är alltid kul. Sök det! Du kommer inte ångra dig. Man får både erfaren­heter och ha kul.

Det här tyckte vikarierna i fjol!

Det här tyckte vikarierna i fjol!

Här kan du läsa några citat från våra härliga vikarier i fjol.

Vad skulle du säga till den som övervägde att söka ett sommarvikariat i vård och omsorg i Krokoms kommun?

Jag skulle säga gör det! Du kommer inte ångra dig. Man gör skillnad. Och det är en bra arbets­plats. Man gör skillnad varje dag. Alla dagar ser inte likadana ut. Kan hända vad som helst liksom.

Jag har tipsat många kompisar att söka och jag säger varje gång: Men gör det bara. Det är så kul och man har alltid roligt på jobbet. Det är aldrig tråkigt, det är alltid kul. Sök det! Du kommer inte ångra dig. Man får både erfaren­heter och ha kul.

Jag skulle säga att det är bara att söka. Det är en väldigt trevlig arbets­plats, det är inga konstig­heter. Jag skulle rekommendera det till alla mina kompisar. För jag känner mig väldigt nöjd när jag jobbar här. Det är enkelt, man har ju bil det är inte så kompli­cerat. Och man har till­gång till hjälp, man kan alltid ringa till varandra och fråga och så.
Det känns bra.

Hur har din bild förändrats efter denna sommar?

Jag trodde ju verkligen inte att hemtjänsten var så betydelsefull som den är. Mina första dagar märkte jag på en gång: Oj vad man gör skillnad! Att man går till ett besök och så sitter de och väntar på en, för det är kanske det enda besöket de får den dagen. Och så får man göra deras dag så mycket bättre genom att komma dit och bara vara trevlig och hjälpa till.

Jag skulle säga att nervositeten släppte ganska så fort. När Jag fick träffa mina kolleger och fick komma ut och faktiskt se hur det var tillsammans med dom. Jag kände att det gick ganska fort då, att bli trygg. När man får höra andras erfarenheter, se hur de jobbar och höra hur det funkar.

Läs våra arbetsplatsreportage

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny