Fiska och jaga

Ett litet ryck i spöt, och tyngden av blänket fortplantar sig till dina fingrar. Pirret i magen. Ska det nappa nu? Och plötsligt hugger den, rödingen du väntat på. När kampen är över, och fisken ligger blank och sprittande på isen, bubblar det inombords av glädje.

Fiska

I de många kristallklara vattnen simmar ädelfisk som röding, öring och harr. Vi visar dig våra finaste fiskevatten i skogslandet och på fjället, så att du kan hitta ditt eget fiskeparadis att utforska med isborr och pimpelspö.

På sommaren gäller spinnare och fluga i våra både lugna och strömmande vatten, men ett enkelt metspö ger också fiskelycka och roliga minnen.

Här hittar du fiskearrangörer i Krokoms kommunlänk till annan webbplats

Fiskekartan

Fiskekartan

I Fiskekartan nedan hittar du kommunens alla fiskevårdsområden.

Här öppnar du Fiskekartan i ett nytt fönsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fiskekartan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster visar enskilt vatten och statligt upplåtet vatten i fjällen. I samtliga vatten som visas i kartan krävs fiskekort. Gränserna för fiskeområdena i kartan är enbart väg­ledande. Gränserna visar områdenas totala ytor.

Det kan alltså finnas vatten i områdena som är undan­tagna från fiske tillfälligt eller permanent. Det kan också finnas mindre fel­aktigheter i gränserna. Därför måste du alltid försäkra dig om var du får fiska i samband med att du köper ditt fiskekort.

Du måste också ta reda på vilka fiske­regler som gäller i det område där du tänker fiska.

 • Fiskeparadiset Krokoms kommun

  Välkomna alla sportfiskare till Krokoms kommun – ni har kommit helt rätt! Oavsett om du vill fånga storöringar, drömharrar eller monstergäddor så är detta platsen för dig och dina fiskekamrater.

 • Fiskevägenkortet

  Fiskevägen sträcker sig mellan Krokom i Sverige och Namsos i Norge. Den går genom fiske- och jägarfolkets kulturbygder och erbjuder ett mycket varierat fiske samt många andra trevliga besöksmål.

 • Hotagenkortet

  Hotagenkortet ger dig tillgång till ett fiskeeldorado med fler än 100 öring- och rödingvatten på ett fiskekort.

 • Hårkankortet

  Ett nytt sportfiskekort gjort entré, Hårkankortet!

Bild på fyra fångade öringar

Jaga

Jakttraditionerna här är mycket starka. Den rika tillgången på vilt gör jakten både spännande och givande. I nöjet ingår sedan att laga till det fina köttet och bjuda familj och vänner på en festmåltid. Vill du gå på jakt så finns det många spännande alternativ att välja mellan. Oförglömliga jaktupplevelser finns att beställa i kompletta paket till dig och dina vänner från våra arrangörer. Du kan också köpa jaktkort och gå ut på egen hand. För information om vad som gäller för jakt på kommunens mark, kontakta samhällsbyggnadsförvaltningen.

Här hittar du jaktarrangörer i Krokoms kommunlänk till annan webbplats

information och köp av statligt jaktkort hos NatureIt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information om jakt och viltvård - Länsstyrelsen Jämtlands län:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jägare på fjäll i höstfärger.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny