Fiska och jaga

Ett litet ryck i spöt, och tyngden av blänket fortplantar sig till dina fingrar. Pirret i magen. Ska det nappa nu? Och plötsligt hugger den, rödingen du väntat på. När kampen är över, och fisken ligger blank och sprittande på isen, bubblar det inombords av glädje.

Fiska

I de många kristallklara vattnen simmar ädelfisk som röding, öring och harr. Vi visar dig våra finaste fiskevatten i skogslandet och på fjället, så att du kan hitta ditt eget fiskeparadis att utforska med isborr och pimpelspö.

På sommaren gäller spinnare och fluga i våra både lugna och strömmande vatten, men ett enkelt metspö ger också fiskelycka och roliga minnen

Fiskekartan

Fiskekartan

I Fiskekartan nedan hittar du kommunens alla fiskevårdsområden.

Här öppnar du Fiskekartan i ett nytt fönsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fiskekartan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster visar enskilt vatten och statligt upplåtet vatten i fjällen. I samtliga vatten som visas i kartan krävs fiskekort. Gränserna för fiskeområdena i kartan är enbart väg­ledande. Gränserna visar områdenas totala ytor.

Det kan alltså finnas vatten i områdena som är undan­tagna från fiske tillfälligt eller permanent. Det kan också finnas mindre fel­aktigheter i gränserna. Därför måste du alltid försäkra dig om var du får fiska i samband med att du köper ditt fiskekort.

Du måste också ta reda på vilka fiske­regler som gäller i det område där du tänker fiska.

Bild på fyra fångade öringar

Jaga

Jakttraditionerna här är mycket starka. Den rika tillgången på vilt gör jakten både spännande och givande. I nöjet ingår sedan att laga till det fina köttet och bjuda familj och vänner på en festmåltid. Vill du gå på jakt så finns det många spännande alternativ att välja mellan. Oförglömliga jaktupplevelser finns att beställa i kompletta paket till dig och dina vänner från våra arrangörer. Du kan också köpa jaktkort och gå ut på egen hand.

Jägare på fjäll i höstfärger.
 • Fiskeparadiset Krokoms kommun

  Välkomna alla sportfiskare till Krokoms kommun – ni har kommit helt rätt! Oavsett om du vill fånga storöringar, drömharrar eller monstergäddor så är detta platsen för dig och dina fiskekamrater.

 • Fiskegubben

  Fiskegubben erbjuder natur- och fiskeguide. Fiskeguidning i Jämtland och övriga Norden. Kurser i flugbindning, flugfiske och andra fiskeformer.

 • Fiskevägenkortet

  Fiskevägen sträcker sig mellan Krokom i Sverige och Namsos i Norge. Den går genom fiske- och jägarfolkets kulturbygder och erbjuder ett mycket varierat fiske samt många andra trevliga besöksmål.

 • Hotagenkortet

  Hotagenkortet ger dig tillgång till ett fiskeeldorado med fler än 100 öring- och rödingvatten på ett fiskekort.

 • Hyr en egen sjö Per-Tomastjärn Valsjöbyn

  Tjärnen är vackert belägen längs Brinnsjövägen, ett stenkast från Toskströmmen.

 • JOY Event Hunt and Health

  Joy Event Hunt and Health förenar jakt och friluftsliv med temat hälsa och välmående och anordnar jaktupplevelser som du inte hittar någon annanstans; hälsa och välmående i kombination med spänningen i jakten.

 • Rönnögården temaresor

  Här kan du få en skräddarsydd tema- och upplevelseresa med anknytning till Offerdal och dess storslagna natur och vildmark.

 • Aspås Hund och jakt

  Erbjuder olika jaktarrangemang i en härlig jämtländsk natur. Bäverjakt eller safari, älgjakt, jakt på skogsfågel och jakt på ripa. Jaktguide och hundar finns.

Hjälpte informationen på sidan dig?