Friluftslivets år 2021 - Luften är fri

Pojke som går upp mot en stuga. Det är snö på marken.

Luften är fri är ett projekt som leds av Svenskt Friluftsliv och Naturvårdsverket och syftar till att få fler människor att prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. Här vill vi lyfta och belysa aktiviteter och arrangemang i Krokoms kommun som kan kopplas till Friluftslivets år 2021.

Om Friluftslivets år 2021 - Luften är fri

Om Friluftslivets år

Friluftslivets år 2021 arrangeras för att få fler människor att prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. Friluftslivets år dra igång med aktiviteter i januari 2021 och kommer under varje månad under året ha olika teman för att belysa friluftslivets olika delar.

Du kan även ta del av det som händer i länet via Länstyrelsens hemsida samt nationellt via hemsidan Luften är fri. Klicka in på Naturområden och någon av fyra teman.

Besök hemsidan Luften är frilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besök Länstyrelsen Jämtlands läns hemsida

Korv grillas över öppen eld.

Arrangör

Arrangör av en friluftsaktivitet?

Som arrangör kan du själv lägga in aktiviteten/evenemanget i vår Evenemangskalendern och markera med Friluftslivets år så kommer det att synas både i Evenemangskalendern och den här kalendern för Friluftslivets år. Det kan vara både en publik utomhusaktivitet som en föreläsning inomhus kopplat till friluftsliv.

Skicka in evenemang till Evenemangskalendern

Du kan även skicka in din aktivitet så att den syns i den nationella kalendern på hemsidan Luften är fri. Du måste skapa ett inlogg för att kunna registrera aktiviteter.

Besök hemsidan Luften är frilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tjej som äter grillad korv.

Månadsteman

Månadsteman

Friluftslivets år 2021 består av tolv teman som manifesteras under en månad i taget. Teman kan såklart genomföras under hela året, men syns extra under en månad. Månadsteman och dess aktiviteter ger kontinuerlig uppmärksamhet till friluftslivet och dess värden.

Läs mer på månadsteman på hemsidan Luften är frilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ett tält med fjällutsikt.

Bra att veta

Bra att veta

På sidan Bra att veta har vi bland annat samlat lite information om vad man ska tänka på när man befinner sig i naturen.

Läs mer om på Bra att veta

Hjälpte informationen på sidan dig?