Mode, musik och svunna tider

Lördag 25 februari kl. 11.30-14.30, Hissmofors Folkets Hus

En heldag med vintagetema!

Författarbesök och föreläsning av Ingela Bendt, modevisning med plagg från 50-tal till nutid och musik från Krokoms Kulturskola.

Ingela Bendt - författare till Ruths Garderob (2021) besöker Krokom och föreläser om sin bok. När Ingela Bendts mamma Ruth dör efterlämnar hon en unik garderob som dottern tar över. Det är både en tyngd och en skatt, detta arv av mode- och kvinnohistoria. Ruth var borgmästarinna i småstaden Mjölby och oerhört modeintresserad. Hon lät sy upp hos sömmerskor, sydde själv, och hon sparade allt. I samlingen finns alla sorters klänningar och accessoarer från större delen av 1900-talet. Vi följer henne genom sex decennier, i text och bild. Ur mönster, sömmar och snitt tecknas ett helt kvinnoliv.

På catwalken gestaltas historien av våra lokala stjärnor: Vintageplagg från 50-tal till moderna plagg i nutid visas ackompanjerat av musik från Kulturskolan i Krokoms kommun, som också bjuder in till mer musik!

Kom klädd i ditt favorit-årtionde!

Fikaförsäljning på plats.

Begränsat antal platser. Förköp din biljett på här på studieförbundet vuxenskolans hemsida eller ring 063-12 34 00.
Entré: 75 kr

Arrangörer: Studieförbundet Vuxenskolan, Kulturen och LSS i Krokoms kommun, Kulturtanterna, Hissmofors Folkets Hus och Kulturskolan i Krokoms kommun

Tid och plats

Tid: 25 februari 2023 klockan 11.30-14.30

Plats: Hissmofors Folkets Hus

Typ av evenemang: Musik, Föreläsning

Meny