Föreläsning om Medberoende

Måndag den 9 december är ni välkomna till Magneten i Krokom för en superintressant och gripande föreläsning med Ida Högström som driver Medberoendepodden.

Med en blandning av egna erfarenheter och konkret fakta går Ida igenom medberoendeproblematiken; hur den uppkommer, hur den ter sig och hur man kan ta sig ur ett medberoende.

Runt varje beroendeperson finns ca 4-5 anhöriga som påverkas negativt - varav minst en av dessa utvecklar ett medberoende. En person kan vara medberoende till någon som lider av missbruk, psykisk ohälsa, narcissism, ätstörningar, psykisk och fysisk misshandel/övergrepp med mera. I stora drag kan man säga att minst en tredjedel av Sveriges befolkning är medberoende. Dessa personer är direkt påverkade av den dysfunktion de lever (eller har levt) nära.

I föreläsningen delar Ida Högström med sig av sina erfarenheter av att växa upp med en mamma som var alkoholist och psykiskt sjuk och hur det har påverkat henne genom livet. Hon reder ut begreppet medberoende och förklarar mer ingående hur det fungerar, hur det uppkommer och vilka olika typer av medberoende det finns. Ida talar även om vad vi kan göra åt medberoendeproblematiken. Genom Medberoende­podden har hon fått ta del av många olika berättelser; både av gäster som på olika sätt arbetar med medberoende, beroende eller psykisk ohälsa och personliga livsberättelser. Trots att varje berättelse är unik finns flera gemensamma nämnare. Så även i lösningen!

Fri entré och gott fika finns att köpa hos Renates konditori / Cafè Magneten.

Varmt välkomna!

Tid och plats

Tid: 9 december 2019 klockan 17.30-19.30

Plats: Magneten, Krokom

Typ av evenemang: Övriga evenemang