Translate site

Startsida Krokoms kommun

Stöd till barn och unga

Har du behov av akut hjälp?

Om du är i akut behov av skydd eller stöd ring SOS alarm på telefon 112. Du kan också söka hjälp och stöd hos nationella hjälplinjen, Bris och Röda korset.

Här hittar du telefonnummer för ett akut läge

Alla mår dåligt ibland. Man kan inte alltid vara glad och man behöver tillåta sig själv att känna det man känner. Det kan ofta kännas bättre om man vilar, tar en promenad, gör något man tycker om eller pratar med någon om hur man har det. Om man känner sig ledsen eller orolig under en längre tid är det bra att ta hjälp av någon vuxen som man litar på.

Allvarliga tillstånd som kräver specialistinsats

Om du har svårare psykiska besvär som gör att du inte orkar med skolan, träffa vänner, har självmordstankar, förföljelseidéer, tvångstankar eller skadar dig själv kan du vända dig till barn- och ungdomspsykiatrin inom landstinget.

Här hittar du kontaktuppgifter till psykiatrisk vård i landstingetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verksamheter i kommunen för hjälp och stöd

För dig som bor i Krokoms kommun finns flera olika verksamheter som kan hjälpa dig. Vad vi kan hjälpa dig med beror på din situation och vad du behöver. Först behöver vi pratas vid. När vi talats vid eller träffats för att prata igenom hur du har det, kommer vi fram till vad du behöver och hur vi ska gå vidare för att du ska få det bättre.

Här hittar du kontaktuppgifter till kommunens verksamheter

Vart vänder jag mig?

Om man som barn eller ung mår psykiskt dåligt, känner sig ledsen och börjar få svårt att klara sin vardag ska man i första hand vända sig till sin hälsocentral. Om man är osäker på vart man ska vända sig så kan man alltid ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Rådgivningen är öppen dygnet runt, året runt och är kostnadsfri. Vid behov kan 1177 förmedla kontakt med den hälsocentral man tillhör eller den psykiatriska vården. Om du har skolrelaterade problem eller frågor kan du också vända dig till elevhälsan på din skola. Föräldrar till yngre barn, 0-5 år, kan även vända sig till sin barnavårdscentral (BVC) eller familjecentral. 

Barn- och familjegruppen inom kommunen arbetar med olika typer av stöd, bistånd och insatser till barn, ungdomar och deras föräldrar. Det kan vara bistånd i form av kontaktperson/kontaktfamilj, familjepedagog, placering i familjehem, på institution eller hjälp genom kommunens öppenvård som erbjuder bl a stöd i föräldrarollen och familjebehandling.

Här hittar du kontaktuppgifter till din hälsocentrallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Här hittar du mer information om barn- och familjegruppen

Det finns olika anledningar till att barn och unga mår dåligt

Sjukvårdsrådgivningens hemsida erbjuder en hel del viktig och nyttig information. En annan hemsida som innehåller bra information för barn och unga är Umo, din ungdomsmottagning på nätet. Oavsett vilken orsaken är bakom att det inte känns bra under en period i livet finns det alltid hjälp, råd och stöd att få.

Klicka dig vidare för att läsa mer!

Uppdaterad 2017-07-05 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se