Translate site

Startsida Krokoms kommun

Nyanlända får jobb - Krokom i Sverigetoppen

För första gången visar Arbetsförmedlingen siffror för hela riket när det gäller att få nyanlända i arbete. Siffrorna visar att Krokoms kommun ligger på femte plats i hela landet vilket vi är väldigt stolta över.

Krokoms kommun har arbetat målmedvetet för att nyanlända ska komma ut i arbete efter etableringsperioden som sträcker sig över två år. Åre är den kommun i länet som har haft störst framgång och Krokom har därför sneglat på dem för att hitta framgångsfaktorer. Det visar sig ha varit lyckosamt och både Krokom och Åre befinner sig numera på topp tio för riket.

Statistiken visar att 56 procent av de nyanlända som kommit till Krokoms kommun har fått ett jobb efter två år. För snittkommunen i riket tar det åtta år att få ut 50 procent i arbete. Krokoms kommun är med andra ord mer effektiv på betydligt kortare tid.

- Vi är väldigt stolta över vårat arbete. Vi har siktet högt ställt och det är att vi ska bli bäst i Sverige när det gäller att nyanlända kommer ut i arbete efter etableringen, säger Elisabeth Wickzell, integrationschef

Uppdaterad 2017-01-13 av Åsa Sjödin
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (vardagar kl 08-17)  |  Fax 0640-161 05  |  E-post »