Translate site

Startsida Krokoms kommun

De är vänner utan gränser

Ida Ljungdal och Marzieh Akbare träffades förra hösten genom projektet Vänner utan gränser. I dag har de lärt känna varandra och träffas regelbundet, dessutom håller de kontakten via sociala medier.

Från början bodde Marzieh, som kom till Sverige från Iran, på ett av kommunens HVB-hem för ensamkommande barn men i dag har både Marzieh och Ida egna lägenheter i Krokom. 
   Ida berättar att hon inte tror att de skulle ha träffats utan hjälp av Vänner utan gränser och att det var ett bra sätt att ta steget att lära känna någon med en annan bakgrund.
   På frågan om vad de har gemensamt, svarar de båda spontant: Vi gillar inte idrott! Sedan berättar de att de tycker om att göra mat tillsammans och bara hänga.
   Marzie säger att det var jättebra att få lite hjälp inför den första träffen med att prata med varandra och planera lite för hur man vill träffas framöver.
   – För mig har det varit väldigt lärorikt att genom Ida förstå hur det är att vara tjej i Sverige. Det kan vara svårt att få inblick i det om man bara umgås med människor från sitt eget hemland, säger Marzieh.
   Båda beskriver att i början var det lite klurigt med språket men att det gick bra ändå - vi ville ju förstå och lära känna, varandra och då går det bra!
   Ida och Marzieh är överens om att det nog är många som skulle vilja ha en vän som har en annan bakgrund än en själv, oavsett om man växt upp i Eritrea, Afghanistan eller i Sverige. Men om man inte går i skolan längre finns det inte så många möjligheter att träffa någon som man gillar och vill lära känna.
   Till andra intresserade säger Marzieh och Ida, ta chansen att anmäla dig till Vänner utan gränser och få hjälp med att ta första steget!

Läs mer om vänner utan gränser


Uppdaterad 2016-12-14 av Thory Andersson
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (vardagar kl 08-17)  |  Fax 0640-161 05  |  E-post »