Translate site

Startsida Krokoms kommun

Pågående byggprojekt

På sluttningen, mitt emot Hissmovallen, ska det nya demensboendet byggas. Det beräknas stå klart under 2019.

Nu börjar det hända saker kring nya boenden för våra äldre och sjuka. Det första steget är ett demensboende som kommer att byggas vid Hissmovallen. Därefter kan ombyggnaden av Blomstergården påbörjas och till sist omställningen av Orion till ett trygghetsboende.

Här kan du följa händelseutvecklingen i de pågående projekten där det nya demensboendet är först ut.

Nytt demensboende i Krokom

Det nya demensboendet, som kommer byggas på höger sida av Aspåsvägen (från centrum sett) mitt emot Hissmovallen, ska ersätta demensavdelningarna på Blomstergården. Stor vikt läggs vid att få en miljö såväl inomhus som utomhus som är särskilt anpassad för personer med svårare demenssjukdom.

Boendet kommer att utrustas med ett mottagningskök, maten levereras från Blomstergården. Boendet kommer utrustas med modern teknik och miljöer som ger möjlighet för de boende att behålla sitt självbestämmande och sin integritet. Utrymmen för såväl samvaro som enskildhet och en god arbetsmiljö för personalen är andra områden som prioriteras.

Ombyggnation av Blomstergården

Rummen på Blomstergården ska bland annat få egna toaletter och små kök, så kallade kompaktkök. Målsättningen är att ombyggnationen av Blomstergården ska påbörjas under senare delen av 2019 och vara klar under 2020.

Omställning av Orion till trygghetsboende

När de nya hyresgästerna har flyttat in på demensboendet och ombyggnaden av Blomstergården är klar kan den fastighet som kallas Orion ställas om till ett trygghetsboende.

Under Läs mer till höger hittar du en rapport som Sveriges pensionärsförbund (SPF Seniorerna) och Sveriges pensionärsförbund (PRO Seniorerna) har skrivit om boendeformer för äldre i Krokoms kommun. Rapporten togs fram i en studiecirkel under 2015.

Uppdaterad 2017-11-07 av Thory Andersson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se