ABC - Alla Barn i Centrum

Familj på skogspromenad, en glad flicka springer lite i förväg.Krokomsbostäder

En föräldrautbildning i grupp.

Få saker är viktigare än relationen till våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt. En trygg uppväxt ger förutsättningar till trygga och självständiga individer. Men de flesta av oss föräldrar kan känna igen oss i vardagssituationer där relationerna sätts på prov.

Syftet med ABC är att stärka relationen mellan barn och föräldrar, innehållet utgår från forskning kring föräldraskap och barns utveckling samt FN:s barnkonvention.

Vilka kan gå utbildningen?

ABC är till för alla föräldrar som vill utvecklas i sitt föräldraskap och består av fyra träffar kring varsitt tema. ABC vänder sig till dig som har barn mellan 3-12 år och bor i Krokoms kommun. Träffarna leds av utbildade gruppledare och träffarna är kostnadsfria.

Fyra gruppträffar

Välkommen att diskutera föräldraskap på fyra gruppträffar! På våra träffar tar vi del av både varandras erfarenhet och aktuell forskning. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna.

Träff 1. VISA KÄRLEK. Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera?

Träff 2. VARA MED. Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn?

Träff 3. VISA VÄGEN. Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan stress hanteras?

Träff 4. VÄLJA STRIDER. Hur kan tjat i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort?

Aktuell grupp

I dagsläget finns ingen aktuell grupp, men anmäl gärna intresse så kontaktar vi dig när det blir aktuellt!

Anmälan

För att delta krävs det en föranmälan som görs via formuläret nedan, föräldrar och bonusföräldrar är välkomna!

Det är bra om ni som föräldrar har möjlighet gå tillsammans då diskussioner och praktiskt arbete kan göras gemensamt i hemmet. Kom ihåg att det är viktigt att du kan vara med på alla fyra träffar eftersom träffarna bygger på varandra.

Välkommen med din anmälan!
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny