Trygghetsboende

Photo of senior adults taking a picture of themselves

Trygghetsboende är en populär och ganska ny boendeform. I samarbete med Krokoms­bostäder arrangerar Krokoms kommun tre informationsmöten under juni månad för att berätta mer om vad som är på gång i Krokom, Föllinge och Alsen.

ikon medborgardialog

Ett trygghetsboende är ett boende som är utformat för att fungera bekvämt och med tillgång till social samvaro med andra äldre. I eller i anslutning till boendet ska det finnas tillgång till en gemenskapslokal för måltider, samvaro, hobby och rekreation. Det ska också finnas tillgång till daglig personal som kan erbjuda de boende service eller hjälpa till att anordna aktiviteter.

Det känns viktigt att kunna möta efterfrågan och bidra till att skapa attraktiva bostäder för äldre.

Linus Ekqvist, vd på Krokomsbostäder, berättar att efterfrågan på den här typen av boende ökar och att bolaget har påbörjat en anpassning av befintliga lägenheter i Föllinge och Alsen.

- Det känns viktigt att kunna möta efterfrågan och bidra till att skapa attraktiva bostäder för äldre. Det är en hel del på gång i Föllinge, Alsen och Krokom på det här området och det kommer jag berätta mer om, säger Linus Ekqvist.

Möten

  • Trygghetsboende Alsen

    Det är en hel del på gång när det gäller trygghets­boende i Alsen och det vill vi informera om. Digitalt möte 7 juni 2021 13.00-15.00.

  • Trygghetsboende Föllinge

    Det är en hel del på gång när det gäller trygghets­boende i Föllinge och det vill vi informera om. Digitalt möte 14 juni 2021 klockan 10.00-12.00.

  • Trygghetsboende Krokom

    Det är en hel del på gång när det gäller trygghets­boende Krokom och det vill vi informera om. Digitalt möte 15 juni 2021 klockan 13.00-15.00.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny