Translate site

Startsida Krokoms kommun

Möt Thomas Hallberg, företagare i Föllinge

Thomas Hallberg, utbildad lärare, trebarnspappa, född i Kluk och boende i Föllinge.

Tillsammans med din bror Nicklas Hallberg har du grundat företaget klipptid.nu. Hur kläcktes egentligen denna idé?
   – Jag skulle på bröllop och när jag var uppe på natten kånkades på det yngsta barnet kom jag på att jag har glömt att klippa mig. Detta var natten mot lördag och bröllopet var på lördag eftermiddag för ganska exakt två år sedan. Då kom den här tanken att det måste finnas ett enklare sätt än att kolla på Eniro och ringa runt till varje frisör och höra om de har klipptid, så började själva grundidén och sedan har den utvecklats med tiden. Jag och Nicklas startade företaget för ett år sedan och i februari lanserade vi plattformen.

Vad är klipptid.nu?
   – En sida där du som konsument kan söka på en stad och kolla om det finns någon klipptid. När du gör din sökning kommer de salonger som har en ledig klipptid upp och där står även priset på den klippning/behandling du efterfrågar och du kan även läsa recensioner från andra kunder.

Hur har mottagandet varit?
   – Det har gått bra. Vi börjar närmar oss 100 registrerade salonger och har ganska högt konsumentanvändande. Många som använder plattformen går också vidare och bokar en klipptid, så det märks att det finns en efterfrågan. Örebro, Malmö, Stockholm och Östersund är våra starkaste städer hittills. Men vi har salonger i åtta-tio städer till. Vi har kommit ut på marknaden och fått bra respons. Det ser intressant ut men det finns förstås många utmaningar kvar.

Du jobbar hemifrån, jag antar att många ser det som en lyx. Hur är det?
   – Fast inte jämnt… Två dagar i veckan sitter jag på Peak Region Science Park i Östersund och tre dagar arbetar jag hemifrån.

Fast nystartat företag och egen företagare i allmänhet – det brukar inte räcka med fem dagar i veckan va?
   – Nä, men det är så man får räkna va? Haha. När man har tre barn, fru och två hundar, varav en valp, försöker man lägga mer tid på kvällarna än på helgen. Den rutinen tror jag är viktig, annars tror jag man knäcker sig.

Du är utbildad lärare men halkade alltså in i ”frisörbranschen”.
   – Det är väl egentligen mest att jag mer halkade in på digital marknadsföring och då kan det bli lite vad som helst. Det mesta flyttar ju dit på ett eller annat sätt. Jag utbildade mig till lärare i Umeå och jobbade sedan i tre år som det. Sedan flyttade vi utomlands och då gled jag in på ett digitalt bolag och började arbeta med sälj och marknadsföring tills vi flyttade hem 2012. Då jobbade jag parallellt som lärare samtidigt som jag startade upp mitt eget företag innan jag avsluta tjänsten när klipptid.nu växte fram.

Saknar du läraryrket?
   – Jag är faktiskt vikarie ibland när det passar. Det är kul och jag har insett att det är väldigt nyttigt för mig att ha väldigt blandade erfarenheter. Man behöver inte bara komma från rätt skola in till rätt yrke, utan att man ändå blir lite mer heterogen med sin erfarenhetsbas. Det är bara bra. Jag märker att jag kan dra mycket fördel från läraryrket när jag ska ha mina pitchar för investerare och att alla timmar framför en klass faktiskt gör nytta.

Vad är det långsiktiga målet för klipptid.nu?
  
– Vi ska bli lika självklara att boka en frisörtid som det är att boka hotell via booking.com. I Sverige hoppas vi nå den etableringen inom två-tre år.

Om jag inte tolkar dig helt galet verkar du drivas av nya projekt. Hur länge kommer du hålla på med klipptid.nu?
   – Jag ser mig inte gå i pension från klipptid.nu, utan det vi ser är en breddningsmöjlighet. Vi vill ta klipptid.nu så långt vi orkar och kan nu, och sedan göra samma sak med samma teknik i en annan bransch. Något jag skulle vilja göra framöver är att utveckla digitala läromedel inom skolan. Där finns det en enorm utvecklingspotential. Tänk att alla elever har exakt samma läromedel, men det är automatiskt nivåanpassat efter var och en. Hur det ska fungera i praktiken är jag inte riktigt på det klara med, men just hur man kan utveckla skolan till det bättre är något jag verkligen brinner för och tänker på ofta

                                                                                             Text och foto: Felix Persson

Uppdaterad 2016-10-07 av Thory Andersson
Kommentarer
  1. Ylva
    Kul! Lycka till med https://klipptid.nu/


     
    2017-02-22
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (vardagar kl 08-17)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | E-post »