Translate site

Startsida Krokoms kommun

Nytt år och nya möjligheter!

Det blir ett spännande näringslivsår i Krokoms kommun.

Anna-Carin Svedén, Näringslivschef

Jag blickar tillbaka på 2016 och kan konstatera att det har hänt otroligt mycket positivt. Varje gång jag passerar E14 och Åsbacken går byggnationerna framåt. Hallströms bygge är snart klart, Stefans buss och bilplåt bygger nytt och fler byggnationer är på gång både i Åsbacken och i Krokom.

Efter två års frustration kom äntligen Almåsa tillbaka i lokal ägo igen. Sex företagare i bygden gick ihop och lyckades förvärva anläggningen. Det blev en positiv start där parkeringsplatsen var full vissa helger och liftkortsförsäljningen gick bättre än förväntat. En husvagnscamping är precis byggd men det skulle behövas ytterligare möjligheter till boende. Almåsa är känd bland alpina klubbar både nationellt och internationell som Sveriges bästa storslalombacke. Det finns en väldigt stor potential kring Almåsa och jag tror att genom ett nära samarbete mellan företag och föreningar kan Almåsa utvecklas till en anläggning av toppklass.

Vi arbetar för en utveckling av Grönt center i Ås som har som syfte att samla kraft så att det gröna näringslivet kan växa. Grönt center i Ås ska verka som ett nav för de gröna näringarna, en plattform där organisationer, företag, producenter och konsumenter kan mötas. Vi ska skapa Norrlands starkaste gröna center!

För att hela kommunen ska leva så är den kommersiella servicen av stor vikt. I kommunen har det varit en positiv trend med att fler tidigare nedlagda butiker startas upp igen och flera planerar att starta upp. Ett annat viktigt område är den potentiella utvecklingen av turismen som finns. Vi märker att det finns ett stort engagemang och vilja att satsa på landsbygden där exempelvis nya hotellbygget i Storåbränna är ett gott exempel. I Åkersjön satsas det på längdskidor, Bike Park och nya fritidshustomter.

Under året kommer Krokoms kommun tillsammans med turistnäringen att gemensamt arbeta fram en turiststrategi. Det är viktigt att ni som turistföretagare är med i det arbetet.

Köpcentrat Krokomsporten har fått en ny fastighetsägare som har många spännande planer, kommunen ser mycket positiv på detta och kommer stötta utvecklingen.

IP-Only Jämtland AB är den nya bredbandsaktören som tagit över Jämtkrafts bredbandsnät i Östersund, Krokom och Åre. IP Only och Krokoms kommun har skrivit avtal om fortsatt utbyggnad med uppdrag och målsättning att fram till 2020 ska 100 procent av kommunens invånare ha möjlighet att få tillgång till fiber. Vid årsskiftet har man nått ca 75 procent av privata kunder. Under 2017 görs en satsning på företag, med start i tätorterna.

Den analys som har gjorts av näringslivet i kommunen visar att det har gått bra för många företag i Krokoms kommun under åren 2010-2015.Omsättningen och antal anställda har ökat mer än riksgenomsnittet och den bransch som sticker ut är bygg.

Du som företagare är viktig för vår kommun och vi vill ge dig den bästa servicen. Vi tror att dialog är bästa vägen till framgång och kommer gärna ut och besöker ditt företag. Hör gärna av dig till någon av oss på näringslivskontoret.

Anna-Carin Svedén
Näringslivschef
Krokoms kommun


Uppdaterad 2017-01-20 av Thory Andersson
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (vardagar kl 08-17)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | E-post »