Translate site

Startsida Krokoms kommun

Magneten i Krokom

                                                                                                          Foto: Anneli Åsén

Magneten – Krokoms kulturhus och mötesplats – innehåller följande verksamheter: café, bibliotek, konstkub, scen och föreningslokal.

Café

Det första man möter när man kommer in på Magneten är Café Kroken. Två systrar från Nälden driver caféet som serverar lättare luncher samt kaffe och gosaker. Caféet kan utöver sina normala öppettider också hålla öppet när det är något speciellt evenemang på scenen.

Cafélokalen kan hyras under de tider caféet är stängt. Öppettiderna hittar du i menyn till vänster. Där finns också mer information om bokning och priser.

Bibliotek

Biblioteket är huvudbibliotek i kommunen och har ett brett utbud av böcker och tidskrifter. Tidskriftsavdelningen öppnar tidigare än själva biblioteket. Där finns 5 dagstidningar och 65 olika tidskrifter. Biblioteket har även tillgång till PressReader där man via internet kan ladda ned en stor mängd dagstidningar och tidskifter från hela världen.

  • Vi har skön- och facklitteratur för barn och vuxna inom alla ämnen. Det finns ljudböcker på CD att låna och lyssna på. E-böcker och e-ljudböcker kan du ladda ned hemifrån till din dator.
  • Det finns talböcker och böcker med Stor-stil för människor med särskilda behov.
  • På barnavdelningen finns inspirerande miljöer för barn att upptäcka för avkoppling och inspiration. Besök vår sagogrotta eller Grönkulla!
  • I vårt öppna magasin kan du botanisera bland äldre böcker.
  • Utländska böcker har ett eget rum med böcker på engelska, arabiska, persiska, tigrinja och somaliska. Det finns också en speciell hylla för den som är ny i Sverige och vill lära sig svenska.

Konstkuben/konstutställningar

Inne på biblioteket finns Konstkuben. Det är ett litet rum för konstutställningar. Utställningar arrangeras i samarbete med Krokoms konstförening.

Scen

I caféet finns en svartmålad scen för evenemang och uppträdande. Ljudanläggning, ljus, filmduk och en bildkanon finns tillhands. Vid mindre evenemang blir det cafésittning runt de runda borden. Vid större arrangemang finns tillgång till ytterligare stolar för s k biosittning. Glasdörrar mot bibliotek kan också öppnas för att skapa större yta.

Allan Edvall-rummet

Konferenslokalen, Allan Edwall-rummet, är under bibliotekets öppettider en del av bibliotekets lokaler och används då som studierum m m. Under de tider då biblioteket är stängt kan föreningar och organisationer hyra lokalen.

Bokning av Allan Edvall-rummet sker vid informationsdisken på biblioteket. I vänstermenyn hittar du mer information om bokning och priser.

Husets utformning

Ingemar Sjöstrand, Gisterå & Sjöstrand ritade huset i samverkan med Krokoms kommun.
Katarina Espigares Skånhagen, Gisterå & Sjöstrand, inredning och färgsättning.
Tia/Kinnarps Östersund levererade och monterade inredning.

Ytor

Bibliotek 460 kvm
Café 200 kvm
Gemensamma ytor 70 kvm
Totalt 730 kvm

Uppdaterad 2018-01-19 av Thory Andersson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se