Translate site

Startsida Krokoms kommun

Allemansrätten

Du använder dig av allemansrätten när du går en promenad, paddlar kajak eller sitter på en sten och tänker. Allemansrätten är unik möjlighet för oss alla att röra oss fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare.

Inte störa – inte förstöra

Tackvare allemansrätten kan alla röra sig fritt i naturen. Men det finns vissa saker du måste tänka på när du åker skidor, campar, klättrar, plockar blommor eller gör något annat i naturen.

Information om vad som gäller

Ibland kan detkännas osäkert om vad allemansrätten innebär. Naturvårdsverket har en viktig uppgift att informera om allemansrättens innebörd – rättigheter såväl som skyldigheter.

På Naturvårdsverkets webbplats kan du läsa om vad som gäller vid olika aktiviteter och här finns också informationsmaterial på både svenska, lätt svenska och många andra språk.

Här kan du ladda ner broschyrer och foldrarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om allemansrätten på en rad olika språk. Informationen är gratis och ger en kort överblick om vad som gäller när du plockar bär, paddlar eller gör något annat ute i naturen.

Uppdaterad 2016-07-19 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se