Nominera årets utveck­lings­stipendium för ungdom

Flicka jonglerar med en fotboll.

Stipendiet ges till en person som är högst 25 år och som utför något positivt för bygdens utveckling. Som engagerar och intresserar andra ungdomar samt ökar deras engagemang i föreningslivet. Som i sin tur kanske leder till att ungdomarna stannar kvar i bygden i framtiden. Stipendiet är på 10 000 kronor och delas av två personer.

2022 års utvecklingsstipendium för ungdom - Wanja Karlsson, Svenska Kyrkan Offerdal, Malin Raftheim, ÅsIF

Wanja Karlsson

Wanja har sedan hon själv tagit konfirmationen, ideellt först utbildat sig själv och sedan arbetat som Ung Ledare inom Svenska Kyrkan, Offerdal. Hon är ett stort föredöme för andra unga, stöttar och finns där för dem, när de konfirmerar sig.

Wanja är en sann ledare, samtidigt som hon är en underbar kompis.

En glad pristagare

Malin Raftheim

Malin är aktiv bordtennisspelare i Ås IF division 1 lag. Hon är en riktig lagkam­rat som sprider glädje och glöd till övriga lagmedlemmar. För före­ningen är Malin en viktig person som förebild för att framför allt rekrytera fler barn och ungdomar till idrotten.

Som ledare har Malin varit med att planera och genomföra en veckolång pingisskola för de yngre barnen. Hon har även varit delaktigt i aktiviteter för att få bordtennisen att öka som Parasport och inspirera unga paraidrottare att spela pingis.

En glad pristagare

Vem vill du nominera till årets utvecklings­stipendium för ungdom?

Nomineringen är nu stängd för 2023. Under guldkvällen 6 oktober kommer alla pristagare tillkännages.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny