Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Äppelhylla på turné i Krokoms kommun

Copy Space Back to School Books and Apple With Chalkboard

Äppelhylla på turné är ett biblioteksprojekt i Region Jämtland Härjedalen som startade 2017. Begreppet äppelhylla används inom biblioteksvärlden och avser böcker om och för barn med funktionsvariationer och läs- och skrivsvårigheter.

En mobil äppelhylla turnerar runt i kommunerna och står till varje kom­muns förfogande i cirka två månader. Det kan vara punktskriftsböcker, talböcker, taktila böcker och böcker med tecken som stöd. Dessa medier kallas tillgängliga medier, just för att de ska tillgängliggöra läsning för alla, läsning på olika sätt. De flesta bibliotek har en egen äppelhylla.

Tanken med turnén är att lyfta fram olika sätt att läsa, uppmärksamma tillgängliga medier lite extra och nå ut till ännu fler barn i behov av dem. Projektet vill också uppmuntra till lokal samverkan mellan aktörer som arbetar med barn med funktionsvariationer, till exempel barnhälsovård, förskola och skola.

Och nu är det alltså vår tur! Hyllan finns på Föllinge bibliotek vecka 45-48 (4 november-och därefter i Nälden. Efter årsskiftet hittar du den i Änge vecka 2-4 och i Ås vecka 5-7.

Besök oss gärna och hör av dig om du vill veta mer!

Biblioteken i Krokom