Translate site

Startsida Krokoms kommun

Krisberedskapsveckan 2017

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Om strömmen försvann och du blev utan både värme och vatten? Under en vecka, 8-14 maj, kommer vi att berätta mer om vad du bör tänka på. Håll utkik på vår hemsida och i sociala medier.

Under en vecka fokuserar samtliga kommuner i hela Sverige på just krisberedskap i en informationskampanj. Om en kris uppstår behöver samhällets resurser gå till de mest utsatta människorna och därför hänger mycket på att alla vi andra klarar oss själva så långt det är möjligt.

Det finns en del saker var och en kan göra för att underlätta om det skulle bli ett långvarigt strömavbrott och målet med kampanjen är att uppmärksamma alla som bor i Sverige på just detta.

Information en viktig nyckel

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Kampanjen, som har fått namnet Krisberedskapsveckan, fokuserar på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar.

På webbplatsen 72timmar.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om vad som är bra att ha hemma i händelse av en kris. Det är Civilförsvarsförbundetlänk till annan webbplats i Göteborg som står bakom webbplatsen. Du hittar även mer information under rubriken Klarar du dig i 72 timmar? i vänstermenyn.

Vad behöver du vid en kris?

Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. Därför kommer de allra flesta medborgare att behöva klara sig själva en tid. Se till att du och dina nära klarar vardagen om samhället inte fungerar som du är van vid. Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme samt att kunna ta emot viktig information. Med rätt förberedelser kan du även hjälpa andra.

Bakom krisberedskapsveckan står Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som genomför veckan tillsammans med länsstyrelserna och landets kommuner. I Jämtlands län samarbetar alla kommuner och länsstyrelsen för att genomföra veckan samordnat och effektivt.

Uppdaterad 2017-04-26 av Åsa Sjödin

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (vardagar kl 08-17)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | E-post »