Translate site

Startsida Krokoms kommun

Krokoms guldkväll 2016

Under Krokoms Guldkväll lyfts kommunens hjältar fram, både enskilda personer och företag. Vinnare av det mest åtråvärda priset Guldkroken blev i år Föllingealliansen.

Den sjunde upplagan av Krokoms Guldkväll genomfördes helt enligt planerna; god mat, underhållning med något för alla smaker och en spännande prisutdelning. Mats Hurtig, projektledare och konferencier under kvällen, är mer än nöjd.

- En fantastiskt härlig kväll med glada människor och underbar underhållning, säger Mats Hurtig. Jättekul att vi i år dessutom dubblerat antalet gäster, det tackar vi Föllingeborna för.

Totalt delas tio priser ut och nytt för i år var Eldsjälspriset som kammades hem av Ulrika Ring, ordförande i Näldens IF.

Kvällens höjdpunkt och final är utdelningen av Guldkroken. Det är tuffa kriterier som ska uppfyllas och pristagarens insats bedöms utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det kan handla om förbättrad miljö, levande landsbygd, ekonomisk tillväxt, social sammanhållning, mångfald eller minimerad klimatpåverkan. Nominerade till priset i år var Servicepunkt handlar´n Rötviken, Almåsa Fritid i Offerdal AB och Föllingelliansen. Och det var Föllingealliansen som kammade hem priset. Motiveringen löd; för att starkt ha bidragit till den sociala sammanhållningen, där alla får delta och gjort Föllingebygden till en levande landsbygd.

- Vi har jobbat hårt för det här, säger Tage Jonsson, ordförande i Föllingealliansen sen den bildades 1996. Det känns fantastiskt att få uppleva det här och på hemmaplan dessutom.

Här hittar du bilder på samtliga vinnare och motiveringarna till priset

Startskottet för Kulturveckan

Guldkvällen är också startskottet för Krokoms kulturvecka. Ett fullspäckat program med mängder av aktiviteter och utställningar runt om i kommunen. Kulturveckan avslutas med en stor konsert i Krokomshallen söndag den 16 oktober.

Fest och mingelbilder från Guldkväll i Föllinge 2016

                                                                                                          Foto: Anneli Åsén

Uppdaterad 2017-08-30 av Thory Andersson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se