Translate site

Startsida Krokoms kommun

Här är alla vinnare på Krokoms Guldkväll 2014

Guldkroken

Mimi Finnstedt fick Guldkroken 2014, med följande motivering:
Mimi har i många år har lagt ner otaliga ideella timmar för att skapa en gemenskap för både nyanlända flyktingar och andra utrikes födda. Hon är känd, respekterad och älskad av väldigt många för sitt stora engagemang. Hon är det som nyanlända invandrare kanske behöver mest av allt: en vän som man har stort förtroende för. Årets Vinnare av Guldkroken 2014 är Mimi Finnstedt

Årets företagare

Bygnadssnickerier i Krokom blev Årets Företagare 2014
Årets företagare i Krokom har under de senaste fyra åren kompletterat den ursprungliga affärsidén med nya verksamheter. Genom en utmärkt kundservice har de ökat omsättningen tre gånger, med bra och ökande resultat. En av delägarna är dessutom mentor för nystartade företag. Värdiga vinnare till utmärkelsen Årets företagare är: Sven Olofsson, Hasse Holmgren, Håkan Persson.

Guldstjärnan

Årets serviceföretag och Årets serviceperson

Jämtpuls blev Årets serviceföretag 2014
För trygghet och service levererad med hjärta och hjärna. För ett värdskap i världsklass, ett oändligt engagemang och omtanke om individen, beträffande såväl anställda som kunder, är Jämtpuls den givna Guldstjärnevinnaren 2014.

Kerstin Moberg och Marina Nilsson blev Årets serviceperson 2014
Chaufförerna Kerstin Moberg och Marina Nilsson strålar i kapp när de varje dag rattar skoltaxibilarna tryggt och säkert för Orrda åkeri och taxi AB i Offerdal.

Med dessa fantastiska kvinnor vid ratten känner sig både barn och föräldrar trygga och säkra. Med sitt stora engagemang och sin varma omtanke om de mindre resenärerna förtjänar de verkligen Guldstjärnan 2014!

Kulturpris

Jan Sundberg fick 2014 års Kulturpris
Jan Sundberg är en sann glädjespridare som med stort engagemang i sin bygd fått kommuninnevånare och länsbor att trivas på såväl dansbanan, trivselkvällen som revyn. Jan är en duktig arrangör men kanske främst en erkänd manusförfattare och aktör. Hans enkla och finurliga ”jamthumor” griper tag i skrattmuskeln och glädjetårarna tycks aldrig sina hos publiken

Ungdomskulturstipendium

Camilla Wall blev 2014 års ungdomskulturstipendiat
Likt förebilder som Alfred Hitchcock och James Wan vill Camilla Wall utveckla sin filmkonst och hitta drivet, spänningen och sin stil inom ”suspense” genren. Ni vet när spänning är en känsla av angenäm fascination där spänningen blandat med oro och ångest utvecklats från en oförutsägbar, mystisk och medryckande källa till underhållning som får åskådaren att nagla sig fast framför filmen.

Camilla Wall fördjupar just nu sina kunskaper inom film och tv-produktion i Santa Barbara, Californien USA och har som mål att få in en fot i filmbranschen och i framtiden kunna producera skräckfilm i Sverige med spänning, mystik och kanske Guldbaggegalor! (Eftersom Camilla inte kunde vara på plats fick hon skicka sin hälsning via en film.)

Ledarpris

Bodil Karlsson, Krokoms HIF och Rune Lindström, Krokoms MK blev årets ledarpristagare 2014

Bodil Karlsson, Krokoms HIF
Bodil Karlsson är och har varit verksam inom Krokoms Handikapp idrottsförening i över 16 år. Som styrelseledamot men framförallt som ledare och simtränare för personer med funktionsnedsättningar. Hennes största fokus är och har varit att leda simträningar samt att ordna med deltagande i simtävlingar runt om i landet. Hon deltar även i övriga arrangemang som föreningen är engagerade i.

Bodil har idogt verkat för föreningens funktionsnedsatta medlemmar. Med sitt positiva arbetssätt och sitt stora ansvarstagande för föreningens medlemmar är Bodil en bra förebild för alla, ledare som idrottare. Hon har även på ett mycket föredömligt sätt samarbetat med Jämtland-Härjedalens Handikappidrottsförbund, ett samarbete som lett till mycket goda resultat för föreningens fortsatta utveckling.

Rune Lindström, Krokoms MK
Under de senaste åren har Rune Lindström lagt massor av ideella timmar på Krokoms Motorklubb och då främst inom motor- och skotersektionen. Rune har funnits med sedan starten av Krokoms MK och haft möjlighet att följa klubbens utveckling och ta del av den glädje som motorsporten ger ungdomarna. Rune arbetar fortfarande aktivt med att alla ska må bra. Rune har fokus på motorungdomar och är klubbens förlängda arm när det gäller utbildningar inom skoterkörning och säkerhet.

Rune deltog tidigt i uppbyggnaden av kommunens skoterleder i början av 1990-talet och är ordförande i kommunens Fjällsäkerhetskommitté. Säkerhetsarbetet ligger Rune varmt om hjärtat och han arbetar engagerat med säkerhetsaspekten runt våra skoterleder. Med sitt lugn och sin mjuka framtoning är Rune vän med alla och en stor förebild för våra ungdomar. Priset hämtades av Runes fru Brigitte Ahrlin Lindström.

Utvecklingsstipendium för ungdom

Frida Söderqvist, Sommardansskolan, och Hampus Norrman, Näldens IF, fick årets utvecklingsstipendium för ungdom

Frida Söderqvist, Sommardansskolan
Frida är och har varit en stor drivkraft för projektet, Sommardansskolan under många år och de tre senaste i Föllinge där Frida har fungerat som motor. Frida bidrar med sin utstrålning och personlighet till att alla känner sig välkomna och känner sig som en del i en stor familj. Frida är en drivande person som gör allt som krävs och lite till för att nå det uppsatta målet. Ingenting kan stå i vägen för henne från att slutföra en uppgift hon påbörjat.

Hampus Norrman, Näldens IF
Med sitt stora hjärta och sitt enorma engagemang är Hampus en ovärderlig tillgång i arbetet med Näldens IF:s ungdomar, han är allas favorit, både i och utanför föreningen. I fyra säsonger har han tränat NIF:s killar född 00-03, han har varit en ovärderlig hjälp för tränarna och förra året fick han själv huvudansvar för U13 laget.

Även spellediga kvällar hittar man Hampus i ishallen, då för att titta på och peppa dom yngre barnen under deras träningar. Förutom Hampus hockeyengagemang så är han engagerad i föreningens marknadsgrupp, en riktig eldsjäl som alltid ställer upp och jobbar på föreningens arrangemang. Med ett glatt leende på läpparna, med ödmjuk respekt och med förmågan att se alla barn är han en stor förebild för både barn och vuxna.

Tillgänglighetspris

Årets Tillgänglighetspris gick till Fristad Entreprenad
Efter inte ens ett års verksamhet har det arbetsintegrerande sociala kooperativet FRISTAD entreprenad anställt ett antal personer som alla stått långt eller mycket långt från arbetsmarknaden då samhället inte är tillgängligt för alla.

FRISTAD driver idag Café Vilan i Krokoms nya kyrka vilken har blivit en mycket uppskattad lunchservering. Vidare har de tagit över driften av Parkstugan och har en sygrupp med kvinnor i syfte att de ska ges verktyg att lära sig svenska. Nyligen har de även inlett en verksamhet för hundrastning. FRISTAD entreprenad säljer tjänster till bland annat Arbetsförmedlingen och med syfte att bidra till ett samhälle och en kommun där fler människor kan beredas arbete i endera FRISTAD eller någon annanstans med hjälp av verksamheten. De arbetar efter devisen 100 % procent av envars förmåga. Vilket är en nyckel till ett inkluderande och tillgängligt samhälle för alla.

Uppdaterad 2015-04-22 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se