Translate site

Startsida Krokoms kommun

Mimi vann Guldkroken 2014

På Krokoms Guldkväll lyfts kommunens hjältar fram, både enskilda personer och företag. Vinnare av det åtråvärda priset Guldkroken blev Mimi Finnstedt. 

Den femte upplagan av Krokoms Guldkväll genomfördes helt enligt planerna; god mat, underhållning med något för alla smaker och en spännande prisutdelning. Mats Hurtig, projektledare och konferencier under kvällen, var mer än nöjd.

- Det här var nog vår bästa guldkväll hittills. Pristagarna bjöd på sig själva och det blev ett härligt samspel med publiken. Till råga på allt har vi en kommunchef som inleder underhållningen med att riva av Frank Sinatras That´s life och det är det ju inte alla kommuner som har, säger Mats Hurtig.

Totalt delas nio priser ut och nytt sedan förra året är att Årets Företagare i Krokom tillkännages under Guldkvällen. I år var det Byggnadssnickerier i Krokom som vann och Hasse Holmgren passade på att göra en liten kupp under sitt tacktal.

– Jag är inte så mycket för att hålla tal, däremot tycker jag lite synd om de där dockorna som Mats nämnde som ska sitta i skyltfönstret och vänta på ett bud hela veckan. Vårt företag bjuder 10 000 kronor för en docka, sade han.

Startskottet för Kulturveckan

Krokoms Guldkväll är nämligen startskottet för Kultveckan och i år har Eivor Comén och hennes handarbetande damer gjort ett antal dockor som ska säljas till högstbjudande. Alla intäkter går till Bassefonden. Dockorna finns att titta på i Swedbanks skyltfönster under Kulturveckan och den som vill kan lämna ett bud där minsta summa är 200 kronor. Hasse Holmgren nöjde sig inte med att lägga bud på en docka, han utmanade även tre andra företagare att göra detsamma så det kan bli en ansenlig summa pengar som lämnas över till Bassefonden när allt är klart.

Allra sist väntade kvällens höjdpunkt, nämligen Guldkroken. Det är tuffa kriterier som ska uppfyllas och pristagarens insats bedöms utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det kan handla om förbättrad miljö, levande landsbygd, ekonomisk tillväxt, social sammanhållning, mångfald eller minimerad klimatpåverkan. Nominerade var Föreningen Ansättfjällen, Fröjas Trädgård och Mimi Finnstedt och det var Mimi Finnstedt som vann. Mimi har lagt ner otaliga ideella timmar för att skapa en gemenskap för både nyanlända flyktingar och andra utrikes födda och hon är det som nyanlända invandrare kanske behöver mest av allt, en vän som man har stort förtroende för.

Startskottet för Kulturveckan

Mimi Finnstedt flyttade till Krokom för femton års sedan och 2005 grundade hon Krokoms Internationella Vänförening, KIV. Föreningen verkar för att lyfta fram alla de kulturer som finns i kommunen och för att introducera nya invånare till olika aktiviteter och nya vänner. Nästa år firar föreningen tio år och då kan vinstpengarna komma väl till pass.

- Vi har pratat om att göra något roligt för att fira och nu har vi ju fått en extra slant till det. Det är många som har del i det här priset och vi ska alla vara stolta över det fina mottagande de asylsökande har fått i vår kommun, säger Mimi Finnstedt.

Vi som jobbar och bor i Krokom har mycket att vara extra stolta över just nu. En av våra medarbetare vinner Guldkroken och en annan, Pierre Holm, fick ta emot det nationella eldsjälspriset på Fryshuset i fredags. Pierre fick priset för sitt stora engagemang i arbetet med ungdomar där han lever efter devisen ”unga gör, vuxna möjliggör”.

Här hittar du bilder på samtliga vinnare och motiveringarna till priset

Uppdaterad 2015-09-30 av Thory Andersson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se