Translate site

Startsida Krokoms kommun

Krokoms Golfklubb fick Guldkroken

Gänget bakom Hotagenkortet, vinnare av Guldkroken 2010
Krokoms Golfklubb blev 2011 års vinnare av Guldkroken.
Foto: Maria Månsson

God mat, härlig underhållning och en spännande prisutdelning. Krokoms Guldkväll i Kaxås bygdegård blev en riktigt lyckad tillställning. Kvällens höjdpunkt var förstås Guldkroken och det blev Krokoms Golfklubb som blev den lyckliga vinnaren.

I juryns motivering står det bland annat att golfklubben  genom ett målinriktat arbete drivit en idé som bidragit till lokal tillväxt och förstärkt den sociala sammanhållningen. Klubben har lagt grunden till ett attraktivt tillväxtområde i kommunen.

Utmärkelsen Guldstjärnan delas ut i två klasser, årets serviceperson och årets serviceföretag. Enligt tradition får både vinnarna och de nominerade ett fat som keramikern Olle Simonsson tillverkar och eftersom Olle vann klassen Årets serviceperson fick han emot sitt eget alster som pris.

- Det har bara hänt en gång tidigare och då fick jag frågan innan prisutdelningen om jag någonsin har fått något jag har gjort själv. 'Nej, tack och lov har det aldrig hänt', svarade jag varpå prisutdelaren konstaterade att då fick det här bli första gången. Nu hände det visst igen, konstaterade Olle Simonsson som förstås även fick en gåva han inte har gjort själv.

Hotell Fjällgården i Åkersjön blev årets serviceföretag och Krokomsbygdens kulturella radioförening, som startade sina sändningar 2004, fick kulturpriset.

Övriga pristagare

Årets ledarpris: Agneta Norman, Trångsvikens IF, och Björn Tengblad, Ås IF.
Årets Ungdomskulturstipendium: Christoffer "Toffe" Sjökvist
Utvecklingsstipendium för ungdom: Martin Lindgren, Krokoms Golfklubb, och Emma Arnsten, Trångsvikens IF.

Bygdegården var fylld till sista plats, drygt 200 personer. De bjöds på underhållning av Eleanor Lundberg, Lena Ljung med band, The Honeytones och Körslagsvinnarna Team Ola Skyllbäck. För kommunchefens kör var det även denna gång låtarna Satellit och That´s Life som gällde.

Här hittar du bilder på alla pristagare

Uppdaterad 2018-09-25 av Peter Svensson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se