Translate site

Startsida Krokoms kommun

Nu kliver Malin in på ordförandeposten

Malin Bergman är från den 1 augusti nytt centerpartistiskt kommunalråd i Krokom och kommunstyrelsens ordförande. Hon efterträder Maria Söderberg som nu lämnar sina politiska uppdrag.

Malin Bergman har en lång erfarenhet som ledare och chef inom bland annat försvarsmakten, rikspolisstyrelsen och socialtjänsten. Hon har också varit egen företagare och arbetat som blåljusoperatör inom 112, SOS Alarm och som samordnare på Centrum mot våld i nära relation.

I grunden är hon utbildad hälsopedagog med inriktning mot ledarskap och organisationsutveckling och har byggt på med studier i kriminologi och psykologi.

– Jag brinner för frågorna om allas lika rätt och värde. Det är min grund i allt. Nu är det slutspurten i valrörelsen och vi ska göra det absolut bästa valet någonsin, säger Malin Bergman.

I övrigt vill hon driva lokala varianter av de frågor som Centerpartiet prioriterar nationellt såsom vård och omsorg, bostadsbyggande, integration, företagande och förutsättningar för landsbygden.

– Exempelvis pratar vi nu mycket kring lägstanivå på våra vägar, vi har ett väguppror igång. Sedan jobbar vi med ett skogsprogram om äganderätten och småföretagande och förutsättningarna att verka och bo på landsbygd, säger Malin Bergman.

Det jobb som Malin Bergman lämnar, ordförandeskapet i socialnämnden, övertas av Andreas Karlsson.


För mer information:
Malin Bergman, C, kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 072 549 76 04
E-post: malin.bergman@krokom.se

Uppdaterad 2018-08-03 av Ulla Eriksson
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se