Translate site

Startsida Krokoms kommun

Elever på Ås skola flyttar tillbaka till renoverade lokaler

De elever på Ås skola, som sedan hösten inrymts i tillfälliga lokaler inom skolan och den närbelägna förskolan Hovgläntan, kommer i mitten av april att få flytta tillbaka till renoverade lokaler.

Det var under senhösten 2017 som fyra klasser och två fritidsavdelningar fick evakueras från de mögelskadade lokalerna. Lokalerna har nu genomgått en genomgripande renovering. Golven har rivits upp och en aktiv golvventilation har installerats för att säkerställa att betongplattan som utgör grunden är tillräckligt torr för att förhindra fuktskador. All ventilation har gåtts igenom och rensats. För att förbättra lokalernas akustik har lokalerna dessutom fått en ljuddämpande golvmatta som i kombination med den nya golvkonstruktionen ger en mycket bra ljuddämpning. Elisabeth Englund, verksamhetschef förskola, är nöjd med resultatet.

- Det känns mycket bra att vi nu är tillbaka i lokalerna och att dessa är genomgångna från grunden. Jag känner mig trygg med att detta blir bra lärmiljöer för eleverna på Ås skola, säger Elisabeth Englund.

Utomhus kvarstår markarbeten för att leda dagvatten från huset och att säkerställa att taket har rätt konstruktion för att hindra framtida vattenskador. Utomhusarbetet startas när sommarlovet börjar och kommer att vara klart till skolstarten i augusti.

För mer information:
Elisabeth Englund
Telefon: 0640 161 66
E-post: elisabeth.englund@krokom.se

Uppdaterad 2018-04-10 av Ulla Eriksson
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se