Translate site

Startsida Krokoms kommun

Olyckliga omständigheter ledde till torftig nyårsmiddag för äldre

Ett antal olyckliga omständigheter ledde till att de boende på Blomstergården i Krokom serverades korv med bröd och potatismos till nyårsmiddag.

Under jul- och nyårshelgen har matsedlarna ändrats och lite ”finare” mat har serverats till lunch. På nyårsafton bestod lunchmenyn av älgfärsbiffar, rödvinssås och potatisgratäng med panacotta till efterrätt.

Personalstyrkan i köket var under nyårsaftonen begränsad på grund av oföutsedda händelser och det beslutades därför att servera en enklare middag trots att det var helgafton. Lena Träskvik är chef för kostavdelningen och beklagar det som inträffade.

- Ja, det var olyckligt att det blev på det här sättet, säger Lena Träskvik. Kritiken som vi fått kring detta är fullt befogad och vi tar detta på stort allvar och drar lärdom av det som inträffade.

Som kompensation för den uteblivna nyårsmiddagen kommer de boende på Blomstergården att serveras en extra fin meny på Trettondagsafton.

Mer information
Lena Träskvik
Verksamhetschef kost och lokalvård
0640 163 93
Uppdaterad 2017-01-02 av Thory Andersson
Kommentarer
 1. Gun Heiwe
  Hej! Vad tråkigt att det blev som det blev. Jag undrar vilka omständigheter som låg bakom. Någon har ju uppenbarligen kokt/stekt korv och lagat potatismos och borde då rimligen kunnat laga något annat? Om det är problem med bemanningen ska ansvariga politiker informeras så att ni får de resurser som behövs. Satsa och lyssna på de som arbetar i verksamheten så behöver dylikt aldrig inträffa. Jag tror att det är arbetsmiljöproblem som ligger bakom samt inkompetent ledarskap på olika nivåer, trängda mellanchefer som ska driva verksamheten för 0 och ingenting. I slutänden blir kvaliteten lidande och därmed våra gammla.
   
  2017-01-04
 2. Monica
  Vart är skandalen? De fick ändra en måltid pga oförutsedda händelser. Jag har jobbat på flertalet äldreboenden i många kommuner och imponeras av hur väl personalen månar om de gamla och hur de regelbundet ser till att skapa "guldkant" på tillvaron för de äldre. Jag har även haft anhöriga på äldreboende och upplevt omsorgen från "anhörighåll" och omhändertagandet är gott! Att generalisera omhändertagandet av de äldre utifrån en enstaka middag som inte gick som planerat, är inte konstruktivt. Att läsa medias klick-bait och lösnummersäljande rubriker utan att vara källkritisk eller fundera över syftet är heller inte konstruktivt. Vill man göra något konstruktivt för äldreomsorgen rekommenderar jag att man börjar lyfta fram de många goda exempel som finns. Skapa en positiv spiral. Gorma och klaga är enkelt men meningslöst, att vara konstruktiv är svårare men kan göra skillnad
   
  2017-01-04
 3. Barbro Tornquist
  Man kan köpa en micro middag på ICA för 25 spänn med god mat som värms i en micro för 3x3 minuter och ser väldigt god ut och smakar bra. Är det för mycket arbete för Er.
   
  2017-01-03
 4. Tomym Lövgren
  Det värsta med den här varmkorvhistorien är att man inte har dom boendes bästa i tankarna. Hade man det så skulle man inte ens kommit på tanken att servera korv med bröd en nyårsafton. Det krävs en rejäl attitydförändring hos dom som bestämt det här, annars kommer såna här saker att inträffa igen, och då menar jag inte bara när det gäller mat. Det gäller hela tänket för dom som bor på äldreboendena i Krokoms kommun.
   
  2017-01-03
 5. Åsa Sjödin
  Hej Kjell!
  Som det står i pressmeddelandet så bestod lunchmenyn av älgfärsbiffar, potatisgratäng, rödvinssås och pannacotta till efterrätt. Till middag serverades korv med bröd och/eller hemlagad potatismos med flera tillbehör.
  /Åsa, kommunikationsenheten
   
  2017-01-03
 6. Niclas
  Ni borde skämmas! Nyårsafton är lika viktigt för alla, ung som gammal. Ni som är ansvariga för bemanningen borde kunna planera bättre.
  Prova på att äta varmkorv själv på kommande julafton!
  SKÄMS PÅ ER!
   
  2017-01-03
 7. Kjell Gustafsson
  Texten är lite otydlig tycker jag. Enligt Aftonbladets tolkning fick de älgfärsbiffar till lunch och korv till middag. Är den tolkningen korrekt?

   
  2017-01-03
 8. Britta Enfält
  Ni har verkligen gjort så gott ni kunnat! Man måste laga efter läge. Bara dumheter av Afonbladet att göra en grej av detta! Många hälsningar och God Fortsättning!
   
  2017-01-03
 9. Carl Engblom
  Vad var det för omständigheter? Gick det inte bara ringa catering?
   
  2017-01-03
 10. mikael larsson
  Då får vi verkligen hoppas att den kompensationsmiddagen blir ngt utøver den uteblivna. speciellt før era kunders skull men också før att rädda lite av ert eget skinn. Ni har gjort bort Er grundligt och Ni vet säkert hur man räddar en sådan situation.
   
  2017-01-03
 11. Staffan Sundqvist
  Ja det var ju verkligen olyckligt. Men, pengarna som sparades in kan ni ju ge till de hårt arbetande politikerna. En liten middag med all include på någon finare restaurang kanske?
   
  2017-01-02
 12. Kjell Andersson
  Skamligt att göra så med våra äldre skäms med er.
  Hade det varit "Invällare" så hade ni sprunget benen av er!
   
  2017-01-02
 13. Pija
  Men det här var ju inte första gången dom fått varmkorv en stor helg
   
  2017-01-02
 14. Eva O Kjell Arvidsson
  Hur kan ni såkallade vanliga människor servera de gamla och sjuka denna mat som är en skam för hela kommunen. Detta måste rättas till snarast och inte bara på trettondagen, riktig hälsorik mat vill alla äta och inte såkallad mat som inte ni själva är värda. Jag hoppas du och din personal äter samma mat och är det så att ni förväntar er en sådan mat som korv och bröd när ni själva nått den ålder då ni behöver vård och omtanke.
  Lär er personal att laga riktig mat och inget annat, det finns mycket personal som väntar på att få en chans i arbetslivet men inte med denna ledning som bara kan servera korv med bröd. SKAM SKAM SKAM
  Stor skam som ni gör mot våra gamlingar.
  Detta skall skickas ut till hela Sverige för att se hur ni går tillväga med våra gamlingar.
  Leif Mannerström har rätt, kontaktar honom nu.
   
  2017-01-02
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se