Translate site

Startsida Krokoms kommun

Krokomsbostäder inleder samarbete med Kvinnojouren

Krokomsbostäder vill utveckla sitt sociala engagemang i kommunen och har därför beslutat att inleda ett samarbete med Kvinnnojouren i Östersund.

Våld i nära relationer är ett stort samhällsproblem och omfattar såväl rättsliga som sociala och hälso- och sjukvårdsaspekter. Krokomsbostäder AB, som har vart sjätte hushåll i kommunen som hyresgäst, vill arbeta för en tryggare tillvaro för dem som är utsatta för våld.

- Alla behöver ta sitt ansvar och vi anser att det är viktigt att vi bidrar, säger Kenneth Karlsson, vd Krokomsbostäder AB. Det vi vet är att kvinnor och barn är särskilt utsatta och genom att stötta  Kvinnojouren känner vi att vi gör nytta. Genom samarbetet med Kvinnojouren kommer vi också att öka vår kunskap om frågor som rör våld i hemmet.

- Samarbetet innebär att vi kan utöka vårt förebyggande och opinionsbildande arbete, berättar Jessica Ottosson, ordförande Kvinnojouren. Vi får också utökade resurser i vårt arbete för att stödja kvinnor. Våldsprevention är ett underutvecklat område i kommunerna och här tar Krokomsbostäder ett viktigt steg för att lyfta kunskapen inom sitt område.

Fakta Kvinnojouren
Kvinnojouren är en ideell förening, som är religiöst och partipolitiskt obunden. En feministisk förening som verkar mot mäns våld, förtryck och förnedring av kvinnor och barn. Kvinnojouren arbetar också på olika sätt mot manlig dominans och överordning. De grundläggande värderingarna är solidaritet och jämställdhet.

För mer information kontakta:
Kenneth Karlsson, vd Krokomsbostäder, 070 349 01 91
Jessica Ottosson, ordförande Kvinnojouren, 070 311 20 57


Uppdaterad 2015-10-07 av Thory Andersson
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se