Translate site

Startsida Krokoms kommun

Krokom satsar på service i glesbygden

Nu finns verktyget som möjliggör bättre förutsättningar för god service inom rimliga avstånd i Krokoms kommun. Serviceplanen ska bidra till att servicenivån utvecklas ytterligare i de glesare delarna av kommunen.

– Serviceplanen är ett viktigt och nödvändigt verktyg för att servicen i kommunen ska kunna upprätthållas. Krokoms kommun är först i länet med att ge de föreslagna lokala servicepunkterna en ekonomisk ersättning för uppdraget och det är jag stolt över, säger Maria Söderberg, C, kommunstyrelsens ordförande.

Syftet med den kommersiella serviceplanen är att skapa förutsättningar för att alla kommuninvånare garanteras god service inom rimliga avstånd. Detta bland annat genom utveckling av befintliga serviceorter (Krokom, Nälden, Offerdal och Föllinge) och att bygga upp nya de nya servicepunkterna i kommunen (Kluksbua, Fjällträffen Rötviken, Valsjöbua och Laxsjöbua).

Avtalen mellan kommunen och de lokala servicepunkterna kommer att innehålla krav på att tillhandahålla turistinformation, kommunal information och föreningsinformation på en två kvadratmeter stor yta i butiken. Vidare att det finns en ”caféhörna” (social samlingsplats) och att det ska finnas tillgång till snabb bredbandsuppkoppling i butiken och avgiftsfri wifi för att ortsbor ska kunna uträtta sina betaltjänster, göra beställningar och ta del av information via Internet.

– I samarbete med våra medborgare, företag och föreningar är serviceplanen en viktig del för vårt fortsatta arbete med tillväxt i hela kommunen och att värna människors vardag. Det känns bra att vi redan till denna första version har hunnit inhämta synpunkter och gjort välavvägda justeringar, säger Björn Hammarberg, M, ledamot i kommunstyrelsen.

Åtgärderna i planen syftar till att stärka förutsättningarna för de servicegivare som hanterar den kommersiella servicen i bygderna. Hit räknas förutom dagligvaror och drivmedel även post, apotek, system- och spelombud.

För mer information kontakta
Maria Söderberg
Kommunstyrelsens ordförande
070 286 21 38

Tommie Jirhed
Näringslivsrådgivare och landsbygdsutvecklare
072 207 05 46

Uppdaterad 2015-10-09 av Ulla Eriksson
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se