Translate site

Startsida Krokoms kommun

Socialchefen i Krokom lämnar sitt uppdrag som förvaltningschef i avvaktan på prövning i nästa instans

- Vi har tagit intryck av de starka reaktionerna såväl internt som från allmänheten efter tingsrättens dom och idag gjort en uppgörelse som innebär att socialchefen omgående lämnar sitt uppdrag.

Det säger kommunstyrelsens presidium i Krokoms kommun – Maria Söderberg (C), Lisa Sallin (M) och Rolf Lilja (S) – efter ett möte med kommunledningen på fredagen.

En överenskommelse har träffats som innebär att socialchefen lämnar sitt uppdrag som förvaltningschef i avvaktan på prövning i nästa rättsliga instans.

I och med detta har ingen av de två dömda cheferna längre något arbetsmiljöansvar eller personalansvar. Den avgående socialchefen kommer att stå till kommunchefens förfogande.

Formellt beslut kommer att fattas av kommunstyrelsen. Kommunchefen är tills vidare även tillförordnad chef för socialförvaltningen.

- Vi vill samtidigt understryka att vi känner djupt med den drabbade familjen och vill framföra vår ursäkt och vårt deltagande, avslutar Maria Söderberg, Lisa Sallin och Rolf Lilja. 

För mer information kontakta:

Maria Söderberg, kommunalråd
Telefon: 070 286 21 38

Lisa Sallin, vice kommunalråd
Telefon: 072 588 32 24

Rolf Lilja, oppositionsråd
Telefon: 070 212 20 41

Uppdaterad 2014-02-21 av Ulla Eriksson
Kommentarer
 1. Gunilla Sundqvist, personalchef
  Hej Göran!
  Tingsrätten har fällt utslag där man anser att cheferna inte har gjort tillräckligt. Jag respekterar rättssystemet och har inte anledning att ytterligare kommentera tingsrättens dom.
  Gunilla Sundqvist,
  personalchef
   
  2014-03-10
 2. Göran Thybäck
  Kommunstyrelsens ordförande har nyligen i ett öppet brev beklagat att hon uttalat sig om den fällande domen som orimlig, detta öppna brev återfinns inte på Krokoms kommuns hemsida.
  Däremot finner vi på denna hemsida en länk till P4 Jämtland, där vi kan höra Krokoms kommuns personalchef Gunilla Sundqvist anklaga och misskreditera Lars Persson för påstådd misskötsamhet, texten nedan tv-inslaget låter som följer;
  Gunilla Sundqvist, personalchef Krokom, säger att det inte gjordes några direkt fel från Krokoms kommuns sida under det som hände fram till att Lasse Persson tog sitt liv. Hon återkommer istället flera gånger till att han misskötte sitt jobb.
  I anständighetens namn är det absolut nödvändigt att detta ovan nämnda provocerande, cyniska och grundlösa uttalande dementeras och offentligt tas tillbaka av personalchefen ifråga.
   
  2014-03-03
 3. Göran Thybäck
  Heder åt den politiska ledningen att leverera detta öppna brev, så länge vi har förmågan att erkänna våra brister och misstag, finns det hopp och framtidstro.
  I logikens namn återstår det bara att personalchef Gunilla Sundqvist tar tillbaka och ångrar de kränkande och misskrediterande uttalanden som hon gör visavi Lasse, via en länk på kommunens hemsida. (Länken; Kommunen gjorde inte fel anser personalchefen – trots fällande dom.)
  Där vi får veta att kommunen inte gjort något direkt fel, där personalchefen vid upprepade tillfällen poängterar den påstådda misskötsel som Lasse ska ha gjort sig skyldig till.
  Dessutom ser vi ett cyniskt uttalande om att ”arbetsledningen hela tiden stöttade och hjälpte Lars Persson”, vilket är ett uttalande som är i allra högsta grad provocerande.
  Om kommunledningen menar allvar med sin ursäkt, ligger det i sakens natur att ovan beskrivna uttalanden tas tillbaka med omedelbar verkan, och att den som uttalat dessa grundlösa och kränkande påståenden offentligt beklagar dessa horribla uttalanden.
   
  2014-03-01
 4. Olof
  Så lät det inte häromdagen - pinsam pudel !
   
  2014-02-22
 5. ulf holmlund
  Har läst rättegångshandlingarna och konstaterade: Vilket otroligt syniskt och omänskligt bemötande av en kollega och medmänniska i en förvaltning, vars uppgift är att värna och hjälpa de svaga och de utsatta.
   
  2014-02-22
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se