Translate site

Startsida Krokoms kommun

Malå vill veta mer om Refugio

I somras kom Malå kommun på studiebesök till Krokom för att titta närmare på arbetet med ensamkommande asylsökande barn. De tyckte att det var så spännande att de ville veta mer!

I slutet av november blev Barbro Bergman, arbetsledare vid HVB Refugio, inbjuden till Malå för att informera både politiker, tjänstemän och boende i bygden.

Krokoms kommun har ett väletablerat och välfungerande gruppboende för ensamkommande barn, något som Malå kommun ville veta mer om eftersom man överväger att bygga upp en liknande verksamhet.

- De hade hört talas om HVB Refugio som ett bra exempel på hur man kan ta emot ensamkommande asylsökande barn. Det är jätteroligt att vi blir uppmärksammade och får berätta om vårt arbete för andra kommuner, säger Barbro Bergman.

Barbro berättar att Krokoms styrka är en stabil personalgrupp med blandad kompetens och en jämn könsfördelning. En annan fördel är att det är barn och ungdomar från olika länder som bor på Refugio eftersom det underlättar integrationen.

- Det är roligt att det går att lyckas väl med sådant här arbete även i små kommuner. Faktum är att det finns stora vinster med att ha ett boende lite utanför större städer och det tror jag är en viktig faktor för att Krokom har lyckats så bra, säger Barbro Bergman.

För ytterligare information:
Barbro Bergman, arbetsledare HVB Refugio
Telefon: 0640 162 92

Uppdaterad 2011-12-21 av Åsa Sjödin
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se