Translate site

Startsida Krokoms kommun

Krokoms politiker besökte företagen under näringslivsveckan

Under näringslivsveckan gjorde politikerna i Krokoms kommunstyrelse ett antal företagsbesök, något som var mycket uppskattat från företagarnas sida.

- Det är jätteviktigt att vi åker ut och besöker våra företag så att vi håller oss uppdaterade när det gäller villkor och förutsättningar för företagandet i kommunen, säger Maria Söderberg (C), kommunstyrelsens ordförande.

Maria Söderberg och Christer Toft besökte Företaget Harmoni & Hälsa som drivs av Pernilla Karlsson. Pernilla berättade att hon alltid varit intresserad av alternativ medicin så när förra ägaren ville sälja verksamheten 2011 så slog hon till. Företaget säljer olika hälsoprodukter, erbjuder behandlingar och olika kurser. Pernilla Karlsson tycker att det är mycket värdefullt att få besök av kommunens politiker då och då.

- Som ensamföretagare är det svårt att komma ifrån för att söka upp politikerna om man har idéer och önskemål. Därför är det jättepositivt att de kommer till oss, säger hon.

Företaget Harmoni & Hälsa startades i fjol och det ekonomiska målet är nått efter det första året. Pernillas nästa mål blir att kunna ta ut en lön så hon inte behöver arbeta deltid som anställd. Hon brinner för sitt företag och ser bara möjligheter i framtiden.

Pernilla ser även nyttan och vikten med att samverka med andra företagare i närområdet och har bland annat varit med och bildat en grupp som jobbar med att utveckla handeln i Krokom, Dvärsätt och Krokomsporten. Gruppen träffades första gången förra hösten och redan efter tre veckor var den första aktiviteten med kvällsöppet ett faktum. Den 22 november är det dags för nästa tillfälle till kvällsöppet med olika erbjudanden i butikerna och hos de som säljer tjänster.

- Vi är några tjejer och killar som träffas regelbundet, dels för att driva olika frågor och dels för att utbyta erfarenheter och idéer. Som ensamföretagare är det jätteviktigt att ha ett nätverk runt omkring sig och jag tycker att vi har fått igång gruppen på ett jättebra sätt, säger Pernilla Karlsson.

Pernilla trivs som företagare i Krokoms kommun, men det finns en hel del att göra för att utveckla centrum och handeln runt omkring så företagen får fler kunder och bättre lönsamhet. En fråga som hon vill att kommunen tar tag i är parkeringsmöjligheter i centrum samt bättre skyltning runt Krokom framförallt vid infarterna. Något hon naturligtvis tog upp med Maria Söderberg och Christer Toft när de kom på besök i veckan.

Uppdaterad 2012-11-13 av Ulla Eriksson
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se