Translate site

Startsida Krokoms kommun

Kapten Röd spelar i Krokom

Ungdomskulturrådet, UK, i Krokoms kommun satsar stort på ett drogfritt arrangemang i Krokomshallen fredag 9 december. Huvudnumret för kvällen är Kapten Röd och Ribbit Boom band, som är ute på turné efter att ha släppt det rosade albumet "Fläcken Som Aldrig Går Bort".

I höstas bestämde UK återigen för att satsa lite större och ge ungdomar i glesbygd chansen att se en större svensk artist. Valet föll på Kapten Röd eftersom många ungdomar uttryckt en önskan om att få se honom live. Förutom Kapten Röd kommer Dj Henkoo finnas på plats för att inleda och avsluta kvällen.

- Luciahelgen är en känd "festhelg" bland unga och därför känns det jättebra att vi kan erbjuda ett drogfritt alternativ. Vi är jättestolta över att vi har lyckats få Kapten Röd att spela i Krokom, säger Vera-Linn Karlsson som är projektledare för arrangemanget.

Det visade sig bli ett ganska stort projekt att finansiera kvällen och UK:s projektgrupp har arbetat hårt för att få in tillräckligt mycket pengar. UK har ansökt hos Leader Storsjöbygden och blivit beviljade Sixten-pengar. Dessutom har det privata näringslivet och Landstinget (via Brännbart) gått in med kontanter för att man ska kunna erbjuda så många ungdomar som möjligt, genom en så låg entréavgift som möjligt, att delta oavsett ekonomisk bakgrund.

UK består av tio ideellt engagerade ungdomar mellan 16 och 19 år, som med stöttning av kommunens ungdomskultursamordnare arbetar aktivt med ungdomars fritid och kultur. Huvudmålgrupp är ungdomar 13—20 år och samtliga arrangemang drogfria. Som samarbetspartners finns kommunens fritidsgårdar, Studieförbundet Vuxenskolan, Rödöns församling och Hallströms verkstäder. 

För ytterligare information:
Vera-Linn Karlsson 0730 - 877 431
UK, Projektledare för arrangemanget

Louise Öhnstedt 070-668 68 79, louise.ohnstedt@krokom.se
Ungdomskultursamordnare i Krokoms kommun

Uppdaterad 2011-12-21 av Åsa Sjödin
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se