Translate site

Startsida Krokoms kommun

Förskolepersonalen i Krokom får arbetskläder

Personalen inom barnomsorgen i Krokoms kommun ska få nya arbetskläder. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden vid tisdagens möte.

Personalen kommer att få jacka, byxa och fleeceställ och kostnaden beräknas till ungefär 250 000 kronor. Beslutet omfattar personalen inom förskola och fritidshem samt dagmammorna.

– Behovet finns, det har varit ett önskemål från personalen och det var länge sedan den här gruppen fick arbetskläder. Därför väljer vi att göra den här satsningen, säger Karin Wallén, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Ett annat beslut som fattades vid nämndens möte på tisdagen gällde dagmammornas verksamhet. Tidigare har det funnits förslag om att ta bort möjligheten för föräldrarna att välja dagmamma i stället för förskola. Så blir det inte, nämnden beslutade att dagmammorna kommer att få fortsätta sin verksamhet men att de kommer att ha ett nyckeltal att förhålla sig till.

– Dagmammorna kommer att ha samma förutsättningar som förskolorna när det gäller antal barn per vuxen. Det är värdefullt att kunna välja och den möjligheten vill vi värna om, säger Karin Wallén.

När det gäller simundervisningen beslutade nämnden om en besparing på 400 000 kronor. Simundervisningen ska planeras in i undervisningen utifrån de nya ekonomiska förutsättningarna. Det krav som ställs i läroplanen är att eleverna ska vara simkunniga vid utgången av årskurs sex och i dag är simkunnigheten i Krokoms kommun hundra procent. 

– Varje skola har sina egna förutsättningar när det gäller i vilken årskurs simundervisningen kommer att finnas. Vi kommer naturligtvis att noga följa utvecklingen när det gäller simkunnigheten, säger Karin Wallén.

För mer information:
Karin Wallén, ordförande i barn- och utbildningsnämnden
Telefon: 070 574 06 09

Uppdaterad 2013-11-07 av Ulla Eriksson
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se