Translate site

Startsida Krokoms kommun

Nya webben är snart här

Hos oss i Krokoms kommun
har alla medarbetare en huvudroll.
Peter är webbstrateg i Krokom. Här får du läsa om hur arbetet med vår nya webbplats fortskrider.

Jag har jobbat i snart två år på Krokoms kommun som webbstrateg och kommunikatör. Jag har varit verksam i denna ständigt föränderliga bransch sedan slutet av 1990-talet. Jag har jobbat med webbprogrammering, design, copywriting, SEO, bild och video, digitala kampanjer… Allt i det privata näringslivet med i många fall av omöjliga deadlines och budgetar. I vissa fall till omöjliga kunder. Tempot var ibland osunt högt men jag gillade det.

Så dök erbjudandet upp att hoppa på det kommunala tåget i Krokoms kommun. Visst fanns det farhågor. En stor organisation och långa beslutsvägar jämfört med ett litet företag med högt i tak och snabbt tempo. Och inte minst det mycket oförtjänta invektivet – jaha du ska bli kommungubbe du?

Efter en vecka hade farhågorna blåst bort. Jag jobbar på en helt underbar kommunikationsavdelning där ingen dag är den andra lik. Jag får dagligen förfrågningar om digitala kampanjer i sociala medier, nya e-tjänster, webbuppdateringar och intranätuppdateringar från kommunens alla verksamheter och medarbetare. Jag får kluriga uppgifter där man aldrig vet svaret på förhand. Jag jobbar varje dag med att kommunicera allt möjligt till Sveriges bästa medborgare. Ett huvudansvar jag har just nu är arbetet med kommunens nya hemsida som lanseras under första kvartalet 2019.

Jag har många hemsidor på mitt samvete men en kommunwebb är något helt annat och en ny erfarenhet för mig. En kommunwebb säljer ingen produkt. Vi har lagstadgade krav att vår nya hemsida ska kunna konsumeras av personer med funktionsvariationer. Det är en självklarhet att den även ska fungera i telefonen. Vi har ingående studerat besöksstatistiken och har facit på vilken information ni vill ha. Vi förvånas över hur många som vill veta hur en trekammarbrunn fungerar…

När denna tidning trycks är allt textmaterial till nya hemsidan färdigt och vi har börjat lägga in det i arbetsbordet. Det mesta med tekniken bör vara klart och det är upp till oss, fyra medarbetare på kommunens kommunikationsavdelning, att färdigställa den före sista mars 2019. Vi kommer att lansera en annorlunda kommunwebb. Den kommer att skilja sig från mängden och förutom tillgänglighet och statistik så bygger vi den efter våra värdeord: Välkomnande, modig, nära och pålitlig.

Peter Svensson
Webbstrateg

Uppdaterad 2018-12-19 av Åsa Sjödin
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se