Translate site

Startsida Krokoms kommun

I korthet: ÖP intervjuar socialchefen

ÖP har intervjuat Anna Berkestedt-Jonsson med anledning av arbetstidsfusket, hela texten finns att läsa på ÖP:s hemsida. Här kan du läsa en kortare sammanfattning.

Anna Berkestedt-Jonsson delar den analys som Kommunals ordförande Lohla Persson gör, att ledarskapet inom Stöd och service inte har varit bra. Hon berättar att det har varit en stor omsättning av enhetschefer och att deras närvaro ute i verksamheterna har varit för låg.

– Vi har haft självständiga arbetslag och vissa har klarat av det fantastiskt bra men på andra platser har det inte fungerat. Där har informella ledare tagit över och där har de här rutinerna kunnat utvecklas, säger Anna Berkestedt-Jonsson till ÖP:s reporter Maria Lindholm.

Anna Berkestedt-Jonsson berättar om vad som kan ha möjliggjort fusket, hon berättar om en grundlig genomlysning som har gjorts av socialförvaltningen för att komma tillrätt a med skenande kostnader och hon berättar om de åtgärder som har vidtagits för att komma tillrätta med den personalflykt som rådde förut. Hon berättar också att hon är självkritisk över att de anhöriga inte fick information omedelbart när fusket kom till ledningens kännedom. Att hon i en intervju i torsdags sa att ingen funktionshindrad har kommit till skada är också något hon ångrar.

– Det var fel av mig att säga så. Är man funktionshindrad och tvingas gå och lägga sig klockan 17.00 så är det en skada. Jag borde ha Lex Sarah-anmält det här i maj. Nu har jag gjort det, säger hon.

Läs hela texten härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Uppdaterad 2017-12-03 av Åsa Sjödin
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | kundcenter@krokom.se

Cookies på krokom.se