Translate site

Startsida Krokoms kommun

Earth Hour 25 mars 2017

Bild med budskap om Earth Hour

Lördag 25 mars 2017 klockan 20.30-21.30 lokal tid tar världen ställning för planeten under WWF Earth Hour – världens största miljömanifestation. 

Visst är det fantastiskt att världens länder har enats om att hejda den globala uppvärmningen? Men det räcker inte med ord, nu krävs handling.

Var med och bli inspirerad till klimatsmartare vanor, hjälp till att ställa om Sverige till förnybar energi och lär dig mer om varför maten du äterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och prylarna du köperlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster påverkar utsatta människor och miljöer långt bort.

Genom att du och miljontals andra i Sverige deltar i Earth Hour skickar vi också en viktig signal till förändring och att vi vill se krafttag för klimatet och global rättvisa.

I Krokom släcker vi förvaltningsbyggnaden, parkeringen med gångväg samt Kvarnback- och Hissmoskolan. Vi kommer inte att släcka gatlyset.

Delta och dela gärna i vårt evenmang på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som vi skapat för Earth Hour. 

Kom ihåg - släck lyset

Klimatvärstingarna bilen, biffen, bostaden, börsen och butiken

Bilen

WWFs klimatutmaning: Halvera resandet med fossila bränslen – men res klimatsmart och rör på dig dubbelt så mycket, till exempel med cykel.

Biffen

Uppgradera dina matvanor! Halvera köttkonsumtionen, men dubblera antalet gröna proteiner och sluta slänga ätbar mat – det vinner både du och planeten på.

Bostaden

Klimatsmart spartips: Halvera energianvändningen från din bostad. Varför inte börja med att halvera elanvändningen från belysningen? Fördubbla också ditt positiva bidrag genom att producera egen förnybar el.

Börsen

Halvera utsläppen från ditt sparande redan idag, men dubblera ditt klimatsmarta sparande. Välj en bank,  fondförvaltare eller ett försäkringsbolag som kan hjälpa dig.

Butiken

Dags att konsumera klokare! Halvera din klimatpåverkan från shopping, och fördubbla ditt positiva bidrag genom att använda cirkulära och digitala tjänster.

Uppdaterad 2017-03-16 av Peter Svensson
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (vardagar kl 08-17)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | E-post »