Smarta promenader

En kvinna går stavgång

Från och med fredag den 18 september kan du gå smarta promenader i Krokoms kommun. Det är en gående föreläsning som ger självguidning i livet och bygger på medmänskligt stöttande.

Smarta promenader och startpunkter

En smart promenad är bra för både kropp och knopp. Vi människor mår bra av fysisk aktivitet, frisk luft och sällskap. I en smart promenad får du allt i ett. Fler slingor kommer att sättas upp allt eftersom på olika orter. Placering på dessa uppdateras löpande.

Häften för att kunna gå en egen slinga finns att låna på kommunens bibliotek.

Varför smarta promenader?

Varför smarta promenader?

Det finns två sätt att gå en smart promenad. Antingen genom en förutbestämd slinga som du följer. Eller så kan du låna ett häfte och gå en egen vald väg där du antingen har din kompis intill eller i ett telefonsamtal.

Promenaden är ca 3 km lång och bygger på en startinformation 5 stopp och en målgång. Vid varje stopp tittar ni på en 2-3 minuter lång film med föreläsaren Linda Nederberg. Mellan stoppen promenerar ni och pratar om 1-3 frågor om att vara sin egen ledare och att vara stark tillsammans. Filmerna får ni fram genom att scanna qr-koden vid varje stopp. Tidsåtgång ca 1 timme.

Här kan du se en film om vad en smart promenad ärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på sidan dig?