Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Överklagar beslut om provborrningar vid Nöjdfjället

Woman with her hand extended signaling to stop (only her hand is in focus)

En helt enig kommunstyrelse överklagar Bergsstaten beslut att tillåta provborrningar på Nöjdfjället 1 för det kanadensiska företaget Euro Canna Holdings Limited.

Ingen laglig grund

Företaget har i sin ansökan inte kunnat visa hur undersökningsarbetet ska gå till, och hur de allmänna samt enskildas rätt i området kommer att påverkas.
Företaget har i ansökan heller inte visat vilka förutsättningar det har att genomföra provborrningar som ska uppfylla kraven i minerallagen, enligt kommunens uppfattning.

- Bergsstaten har inte satt några villkor som ska skydde de allmänna och enskildas rätt och sammantaget menar vi att beslutet inte vilar på laglig grund, vi är helt överens, alla partier i detta beslut, säger Maria Jacobsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Motsatt oss tidigare

Kommunstyrelsen har tidigare i remissvar till Bergsstaten motsatt sig undersökningstillstånd. Kommunen tar inte ställning för eller emot gruvdrift generellt, men anser att det aktuella området är olämpligt för den ansökta verksamheten.
Det finns dessutom en risk för miljöpåverkan i ett område som redan är försurat.

För mer information och intervjuförfrågan:

Kontakta:
Kommunstyrelsens ordförande
Maria Jacobsson tel 0640 -161 09
maria.jacobsson@krokom.se

Kommunstyrelsen:
Socialdemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet, Miljöpartiet, Jämtlands Väl Krokom , Sverigedemokraterna.

Meny