Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Biltema för dialog med Krokoms kommun om etablering

Biltema

Biltema har vänt sig till Krokoms kommun för att diskutera etablering av en butik. Företaget har länge letat möjligheter i Jämtland och Östersund men har inte lyckats hitta lämplig mark.

- Det är oerhört glädjande att Biltema nu samtalar med oss om en etablering och vi ska göra allt vi kan för att det ska kunna realiseras, säger Karin Jonsson, C, kommunstyrelsens ordförande.

Det är angeläget både för Biltema och jämtlänningarna att det sker en etablering någonstans i Jämtland. Krokoms kommun är lämplig sett till både antal invånare och läge. Läget mellan Östersund och Åre vidare till Trondheim är unikt vilket gör att intresset från Biltema är stort.

För Krokoms kommun är det en oerhört intressant etablering. Det handlar om en butik med runt 1700 besökare per dag. Dessutom kommer det byggas ett café eller en restaurang i anslutning till butiken och totalt handlar det om 30-50 arbetstillfällen.

- Om detta blir verklighet är det en fantastisk etablering som kommer att glädja både Krokoms kommun och stora delar av Jämtland. Biltema är efterlängtade sedan länge, säger Jonas Törngren, kommundirektör.

Samtalen mellan kommunen och Biltema kommer att fortsätta för att hitta lämpligaste plats.

För mer information:
Karin Jonsson, C, kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-286 21 38

Jonas Törngren, kommundirektör
Telefon: 070-324 49 14

Meny