Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Helena är bjuden på middag med Kungen

På fredag den 29 april är Helena Hedlund, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Krokoms kommun, en av de inbjudna till Sverigemiddagen på Kungliga slottet. Hon uppmärksammas för sitt arbete med att hålla smitta borta från särskilda boenden under pandemin.

Under den årliga Sverigemiddagen uppmärksammar Kungafamiljen personer från hela Sverige som gjort betydande insatser för Sverige, lokalt, regionalt och nationellt. Gästerna är nominerade av Sveriges landshövdingar och utvalda av hovet. Middagen hålls i Vita havet på Kungliga slottet.

–Sverigemiddagen är en mycket uppskattad tillställning och ett bra tillfälle för länets gäster att skapa nya kontakter med personer från hela landet, säger Jämtlands landshövding Marita Ljung.

Till årets upplaga av middagen är Helena Hedlund en av de inbjudna gästerna. I sin roll som Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) på Krokoms kommun har hon haft en nyckelroll i hanteringen av att förhindra smitta under pandemin. Hon har lyckats med det få andra kommuner klarat av, att i det längsta hålla smittan borta från särskilda boenden och gruppbostäder. För sin insats fick hon i fjol ta emot en utmärkelse för Årets Covidinsats i Sverige från Distriktssköterskeföreningen.

– Att bli inbjuden till Kungen känns förstås stort och ytterligare ett kvitto på att vi gjorde ett bra jobb. Jag ser fram emot en trevlig kväll efter alla år av restriktioner och inställda festligheter. Men framför allt är jag väldigt stolt över våra fantastiska medarbetare som kämpat och gjort att vi hanterat pandemin på ett bra sätt, säger Helena Hedlund.

 

För mer information
Helena Hedlund, MAS
0640-162 91

Leende kvinna på bänk

Meny