Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Lindas arbete med upphandling prisat

En kvinna blir intervjuad

Linda Näséns arbete med objektsupphandlingen av särskilt boende i Krokom gav en vinst i den nationella tävlingen Anbudspriset.

- Jag är så otroligt stolt och glad. Vi är många som har varit involverade i arbetet med upphandlingen och som nu kan glädjas åt den här vinsten, säger hon.

Anbudspriset delas ut av marknaden i samband med Sveriges Offentliga Inköpares årskonferens. Det är ett pris till en upphandlare som haft god dialog med marknaden genom hela upphandlingsprocessen och som ställt väl avvägda och uppföljningsbara krav i upphandlingen. Linda Näsén var en av tre finalister och när vinnaren skulle koras var det alltså Linda som juryn hade valt.

- Jag blev lite överrumplad när jag förstod att det var jag som vann men lyckades samla mig. Det känns extra fint och hedersamt att det var en av anbudsgivarna som förlorade som nominerade mig till tävlingen, säger Linda Näsén.

Så här lyder juryns motivering:

”En föredömlig upphandlingsprocess som genom dialog, RFI, extern remiss, trevligt och professionellt bemötande med målsättningen att öka konkurrensen av byggande och drift av nytt särskilt boende för äldre i den lilla norrländska kommunen.

En väl genomtänkt och planerad upphandling där målsättningen har varit att öka konkurrensen i en förhållandevis liten norrländsk kommun vilket även lyckades. Ett transparent och uppfinningsrikt tillvägagångssätt med för upphandlingsföremålet väl genomtänkta utvärderingskriterier med verkligt fokus på slutresultatet.

Krokoms kommun har i sin upphandling av byggnation och drivande av ett boende på ett gediget och bra sätt använt dialog inom alla delar av upphandlingen, varit ödmjuka inför leverantörernas kunskap och önskemål, samtidigt som de hållit hög integritet som upphandlande myndighet”

Det är många personer från Krokoms kommun som har deltagit i arbetet med upphandlingen, däribland verksamhetskunniga från socialförvaltningen, personer från samhällsbyggnadsförvaltningen och representanter från pensionärsrådet. Socialnämndens ordförande Andreas Karlsson, C, vill särskilt lyfta det goda samarbetet mellan de politiker och tjänstemän som varit involverade.

- Först vill jag säga att jag inte är ett dugg förvånad över att Linda vann, hon har varit en klippa i det här arbetet. Att samspelet mellan politisk vilja, verksamhetens kunskap och medborgarna i Krokom har möjliggjort att vi får detta pris är glädjande. Jag känner mig stolt över att Linda och Krokoms kommun fått detta pris, säger Andreas Karlsson.

Det visar på att vi haft en fungerande upphandlingsprocess med många anbudsgivare som konkurrerat med både pris och kvalité i sina anbud.

Meny