Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Hårdare restriktioner för besök på särskilt boende

Äldre dam skriver på en dator

Smittspridningen ökar i länet och oron är stor för att smitta ska komma in på särskilda boenden. Därför inför Krokoms kommun skärpta besöksrestriktioner från och med onsdagen den 11 november.

Både primärvården och medarbetare vid socialförvaltningen vittnar om en stor oro med tanke på hur smittspridningen i länet utvecklar sig just nu. Måns Laudon är distriktsläkare på hälsocentralen i Krokom och han säger att vi måste göra det vi kan för att skydda våra äldre.

- Vi måste göra allt för att förhindra att smittan kommer in på avdelningarna på kommunens särskilda boenden, säger Måns Laudon.

Det är i dag åtta månader sedan det första smittade fallet bekräftades i Jämtlands län. Under den här tiden har Krokoms kommun lyckats hålla smittan borta från våra tio gruppbostäder och våra tre särskilda boendena Hällebo i Ede, Solbacka i Föllinge och Blomstergården i Krokom.

- Vi är alla mycket oroliga och vädjar till anhöriga att respektera besöksrestriktionerna, säger Anna Berkestedt Jonsson, socialchef.

Restriktionerna innebär att inga bokade besök kommer att ske ute på avdelningarna. Alla besök kommer att genomföras vid våra mötesplatser med plexiglasskärmar. Här finns även tillgång till ljudförstärkning för de som har svårt att höra. Dessutom finns möjligheten att kommunicera med sin anhöriga via de läsplattor som finns på samtliga avdelningar. Undantag från restriktionerna beviljas av verksamheten om det handlar om en person som befinner sig i livets slutskede.

För mer information:
Anna Berkestedt Jonsson, socialchef
Telefon: 0640 162 90

Ann-Marie Ågran, verksamhetschef vård och omsorg
Telefon: 0640 165 21

Meny