Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Hyresrabatt och större val­fri­het för människor inom LSS

Skiss över husbygge

Människor som har LSS i Krokoms kommun kommer framöver att kunna få hyresrabatt. Det har socialnämnden beslutat.

- Jag är stolt över att vi gör det möjligt för även den här målgruppen att bo i nypro­du­cerade lägenheter, säger Socialnämndens ordförande Andreas Karlsson, C.

Krokoms kommun har den senaste tiden satsat på nybyggda moderna bostäder för människor som har LSS. Ifjol invigdes lägenheter på Snickerivägen i Krokom och i början av hösten är det inflyttningsklart på Faxnäldsvägen i Nälden.

Nyproducerade bostäder innebär som regel en hög hyra. Marknadshyran ligger över gränsen för vad man kan få vanligt bostadstillägg för. Utan extra stöd skulle målgruppen inom LSS inte ha råd att hyra ny­byggda lägenheter

- Tack vare hyresrabatten kan vi erbjuda våra brukare ett anpassat boende som de har råd att betala. Det känns bra, säger socialchef Anna Berkestedt Jonsson.

Hyresrabatten är ett första steg mot ett kommunalt bostadstillägg, något som kommunfullmäktige väntas fatta beslut om före årsskiftet.

Andreas Karlsson hoppas och tror att upplägget gör att det blir mer intressant för privata byggföretag att satsa på att bygga för målgruppen inom LSS i Krokoms kommun framöver.

- Det här är ett väldigt viktigt principbeslut som handlar både om valfrihet och om människors lika värde, säger Andreas Karlsson.

För mer information:
Andreas Karlsson, ordförande Socialnämnden
Telefon: 0640 163 70
E-post: andreas.karlsson@krokom.se

Anna Berkestedt Jonsson, Socialchef
Telefon: 0640 162 90
E-post: anna.berkestedt@krokom.se

Meny