Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Rekordhögt intresse för sommarskola

tonåringar sitter i skoltrappa och tittar på iPad

Hela 80 elever i årskurserna 6-8 har i år ansökt om att få delta i sommarskola i Krokom. Det är nära tre gånger så många som tidigare år.

Angelica Faktus, verksamhetschef i grundskolan är positivt överraskad över att så många vill delta men inte så förvånad över att det händer just i år.

- Under våren har vi sett en ökad frånvaro jämfört med tidigare läsår. Coronapandemin och direktiven att eleverna ska vara fullt friska när de kommer till skolan är den största orsaken till det, säger Angelica Faktus.

Utökade möjligheter till fjärrundervisning och sommarskola är några av insatserna som görs för att kompensera de elever som behövt stanna hemma från skolan under våren.

- Vi har en situation som utmanar kvalitet och ordning i skolan. Eftersom vårt uppdrag är att göra elever behöriga till vidare studier är vi skyldiga att ge dem chansen. Sommarskola ger eleverna en skjuts och energi att klara sina mål, säger Angelica Faktus.

Sommarskolan kommer att genomföras på Nyhedens skola i Krokom under cirka tre veckor i juni med elever från olika skolor.

- Det blir en extra bonus att elever från olika delar av kommunen får lära känna varandra, menar Angelica Faktus.

Elever i årskurs 6-8 kommer att få öva sina förmågor i svenska, svenska som andra språk, matematik och engelska. För elever i årskurs 9 blir det ett mer skräddarsytt schema med fokus på att höja betyg som är nära en godkänd nivå för att bli behörig till ett nationellt gymnasieprogram.

- Vi är ordentligt rustade, undervisningen kommer att skötas av fyra behöriga lärare. Som ytterligare stöd för eleverna finns även studiehandledare och elevhälsans funktioner till hands för bidra till måluppfyllelsen, berättar Angelica Faktus.

Den utökade satsningen på sommarskola som genomförs i år ser Angelica Faktus som en investering för framtiden.

- Skolan ska stå för kunskap och trygghet och då ska vi göra allt vi kan för att åstadkomma det, avslutar Angelica Faktus.

Meny