Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Rekordmånga vill jobba i Krokoms äldreomsorg

Äldre dam och en person från hemtjänsten

Rekordmånga har sökt vikariat inom vård och omsorg i Krokom. Trots coronakrisen ser det nu ut som om all personal kan erbjudas fyra veckors semester och dessutom möjlighet att vara komplediga under våren.

– Vi är så tacksamma, säger socialchef Anna Berkestedt Jonsson

Ansökningarna om att jobba som timvikarier och sommarvikarier inom Krokoms kommun har strömmat in efter att kommunen samarbetat med hotellen i Östersund och överlag fått mycket positiv uppmärksamhet.

Just nu är det så många ansökningar att kommunens bemanningspool har svårt att hinna med anställningsintervjuer och referenstagning. Totalt har runt 300 personer sökt vikariat.

Krokoms kommun är fortfarande på jakt efter vårdbiträden och undersköterskor som vill ha sommarvikariat på äldreboendena i Offerdal och Föllinge och nattpersonal till samtliga verksamheter. Det behövs också personal med körkort för jobb inom hemtjänsten och LSS-verksamheten.

– I dessa kristider känns det väldigt bra att både kunna erbjuda jobb till de som permitteras och se till så vår fantastiska ordinarie personal får en chans till återhämtning, säger Anna Berkestedt Jonsson.

För mer information:
Anna Berkestedt Jonsson, socialchef
Telefon: 0640 162 90

krokom.se/sommarvikarier

Meny