Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Krokom rekryterar hotellpersonal

En äldre människa med glasögon och vit mössa och en yngre kvinna i profil

Nu samarbetar Krokoms kommun med hotell i Östersund för att lösa utmaningar i spår av Coronakrisen.

Många hotell har brist på gäster och har inte arbete till alla sina anställda. I Krokoms kommun råder personalbrist när förkylningar tvingar personal att vara hemma från jobbet eller vabba.

- Vi vet att hotellpersonal är duktig på bemötande, service, städ, tvätt och servering. Precis sådan personal behöver vi just nu, säger socialchef Anna Berkestedt Jonsson som har tagit initiativ till samarbetet.

Vi vet att hotellpersonal är duktig på bemötande, service, städ, tvätt och servering. Precis sådan personal behöver vi just nu,, säger Socialchef Anna Berkestedt Jonsson som tagit initiativ till samarbetet.

Till följd av Coronakrisen ställs högre krav på att personal som jobbar ska vara helt frisk. Det innebär att småförkyld personal, som tidigare skulle valt att jobba, inte längre är välkommen inom till exempel äldreomsorgen. När en stor del av vård- och omsorgspersonalen dessutom börjat vabba har personalbristen blivit akut. Nöden är uppfinningarnas moder. Socialchef Anna Berkestedt Jonsson fick en idé om att samarbeta med hotellen och ringde sin vän Nicki Eby som är hotelldirektör på Clarion Hotel Grand i Östersund.

- När jag föreslog ett samarbete blev hon jätteglad och sen har jag ringt runt till fyra andra hotellchefer alla har varit väldigt positiva och tacksamma över initiativet, berättar Anna Berkestedt Jonsson.

Nu har ett brev gått ut till personalen på fem av hotellen i Östersund. På måndag 23 mars anordnar Krokoms kommun speed-dating på Clarion Hotel Grand för intresserad hotellpersonal.

- Det känns fint att kunna erbjuda hotellpersonalen jobb under perioden som hotellen tvingas dra ned på folk och samtidigt säkerställa att vi har personal till våra mest sårbara individer, säger Anna Berkestedt Jonsson.

Krokoms kommun behöver vikarier till äldreboenden, hemtjänst, boenden inom LSS, städ, kost och barnomsorg.

För mer information:
Anna Berkestedt Jonsson, socialchef
Telefon: 0640 162 90


Meny