Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Krokoms kommun vill pausa taxiupphandling

Närbild på en hand som vrider på en startnyckel i en bil

Nu begär Krokoms kommun att Länstrafiken åtminstone tillfälligt stoppar den omdiskuterade upphandlingen av skoltrafik. Vi vet helt enkelt inte vad som kommer att stå på våra fakturor.
- Det är helt orimligt, säger kommunstyrelsens vice ordförande Björn Hammarberg.

I en skrivelse, undertecknad av kommunstyrelsens ordförande Karin Jonsson, begär kommunen nu att Länstrafiken återkallar det så kallade tilldelnings­beslutet. Enligt beslutet har Taxi Östersund vunnit upphandlingen mot det lokala företaget Taxi Glesbygd.

- Vi har absolut ingenting emot Taxi Östersund, men vi behöver vara säkra på att det här verkligen blir billigare i praktiken, säger Karin Jonsson.

Turerna runt upphandlingen har varit många och komplicerade.

- Länstrafiken har lagt in krav som vi som kommun inte velat ha. Dessutom har de inte samrått med oss som de är skyldiga att göra, säger Björn Hammarberg.

Den skrivelse som nu skickats till Länstrafiken inne­håller inte krav på att upphandlingen av skolskjutsar ska göras om i det här skedet. Skrivelsen handlar istället om ett krav på en rejäl paus för att hinna få tillfredställande svar på ett antal frågor. Den viktigaste av de frågorna handlar om hur stor slutnotan i praktiken blir för skattebetalarna.

- Vi har blivit övertalade av Länstrafiken att fortsätta med upphandlingen hela vägen fram till anbuds­öppningen. Nu behöver de svara på våra frågor, säger Björn Hammarberg.

För mer information :

Björn Hammarberg, kommunstyrelsens vice ordförande
Telefon: 0640 161 04

Karin Jonsson, ordförande kommunstyrelsen
Telefon: 0640 161 08

Meny