Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Krokoms kommun ökar sin befolkning

Ägg av stenar i olika färger

Under fjolåret ökade befolkningen med 180 personer tack vare hög inflyttning. Vi fortsätter arbeta för att göra plats för ännu fler.

Krokoms kommun har under fjolåret ökat sin befolkning med 180 personer enligt de senaste siffrorna från SCB, Statistiska centralbyrån. Ökningen kommer sig av en hög inflyttning – totalt flyttade 1031 personer till kommunen i fjol. Den sista december 2022 var invånar­antalet 15 532 personer. Målet för kommunen 2023 är att vi ska vara 15 700 invånare den 1 november i år.

– Det är glädjande att se att Krokom fortsätter att attrahera och ge plats åt människor som vill bo här, med närheten till fantastisk natur, fri­lufts­liv och tillgång till bra samhällsservice, säger kommundirektör Jonas Törngren.

På rätt spår

På rätt spår

Krokom är på rätt spår med sin tillväxtkarta, även om det finns fortsatta utmaningar med att bygga fler bostäder och fortsätta utveckla hela kommunen och tätorten.
– En ökning av skatteunderlaget ger kommunen en god bas att stå på, fortsätter Jonas Törngren.

Fortsätta utvecklas

Fortsätta utvecklas

Befolkningsökningen är ett positivt tecken på att kommunen utvecklas, men samtidigt är det ett viktigt och prioriterat arbete att möta ökade behov av fler bostäder för en växande befolkning.

Fortsätta skapa förutsättningar för familjer

När man räknar befolkningsstatistik tar man även hänsyn till födda och avlidna, och på den fronten ser det inte riktigt lika trevligt ut som när det gäller inflyttning. Under 2022 föddes 148 barn medan 164 personer avled. Att dödstalen 2022 är högre än födseltalen är dock en trend som går igen i hela länet.
– Det är en siffra som är svår att kommentera, men vi som kommun kan fortsätta bygga trygg och fungerande samhällsservice med förskolor, skolor, vård och omsorg, och på det sättet skapa goda förutsättningar för att bilda familj här, säger Jonas Törngren.

Läs hela statistiken på SCB:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du flytta hit?

Berättelser från våra 193 byar

Här hittar du våra lediga jobb

Meny